Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +20 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Igaunijā pērn otro gadu pēc kārtas imigrācija pārsniegusi emigrāciju

Precizēti dati liecina, ka šā gada 1.janvārī Igaunijā bija 1 315 635 iedzīvotāju, kas ir par 309 mazāk nekā pirms gada, vienlaikus imigrācija emigrāciju pērn pārsniegusi jau otro gadu pēc kārtas, liecina Igaunijas Statistikas departamenta jaunākie dati. Negatīva dabīgā pieauguma rezultātā Igaunijas iedzīvotāju skaits pērn saruka par 1339 cilvēkiem, bet pozitīvs migrācijas saldo to palielināja par 1030 cilvēkiem.

Statistiķu aplēses liecina, ka 2016.gadā jau otro gadu pēc kārtas migrācijas saldo Igaunijā bija pozitīvs - imigrācija pārsniedza emigrāciju. Pērn uz dzīvi Igaunijā ieradās 14 822 cilvēki, bet 13 792 cilvēki no valsts aizbrauca. Tā kā bieži Igaunijas iedzīvotāji oficiāli neinformē par pārcelšanos uz citu valsti, Statistikas departaments kopš 2015.gada migrācijas aprēķinā ņem vērā arī zināmu nereģistrētās emigrācijas īpatsvaru, tādēļ kopš 2015.gada migrācijas rādītāji ir nedaudz lielāki kā iepriekšējos gados.

Pērn Igaunijā reģistrēti 14 053 jaundzimušie, bet 15 392 cilvēki nomira. Sieviešu vecumā no 15 līdz 44 gadiem skaits pēdējo desmit gadu laikā Igaunijā sarucis par vairāk nekā 36 tūkstošiem, vienlaikus sieviešu aktīvajā fertilajā vecumā - no 25 līdz 34 gadiem - skaits saglabājies stabils un pēdējos gados pieaug, šo vecumu sasniedzot pagājušā gadsimta 90.gados dzimušajām meitenēm.

Jaundzimušo skaits saglabājies stabils 2012.gada līmenī, kas nozīmē, ka vidējais bērnu skaits katrai sievietei pieaug. Arī mirušo skaits pēdējo septiņu gadu laikā Igaunijā saglabājies stabils 15-16 tūkstošu gadā robežās.

Vienlaikus sieviešu skaits Igaunijā pērn samazinājies par 1139, bet vīriešu skaits pieaudzis par 839 cilvēkiem. Jaundzimušo zēnu skaits Igaunijā pērn par nepilniem 700 pārsniedza meiteņu skaitu. Savukārt mirušo sieviešu skaits bija lielāks nekā vīriešu, jo vecāka gadagājuma cilvēku vidū sieviešu ir vairāk. Migrācijas saldo abu dzimumu starpā bija pozitīvs.

Pagājušajā gadā Igaunijā pieauga iedzīvotāju skaits Harju un Tartu apriņķos, bet pārējos apriņķos tas samazinājās, lielāko kritumu piedzīvojot Austrumviru apriņķim.

2020./2021.gadā Igaunijā notiks tautskaite, kas balstīta uz iedzīvotāju reģistra datiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits