Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Lietuvā pirms pāvesta vizītes ažiotāžu izraisa erotiska Viļņas reklāma

Īsi pirms pāvesta vizītes Lietuvā izcēlusies ažiotāža par galvaspilsētas tūrisma kampaņu, kas erotiskā veidā reklamē Viļņu kā Eiropas G punktu, trešdien vēstīja raidījums LNT Ziņas.

Reklāmas teksts vēsta, ka "neviens nezina, kur tas atrodas, taču, kad to atrod, sajūtas ir brīnišķīgas". Ilustrācijā redzama fotogrāfija ar sievieti kaisles virsotnē. Šāds galvaspilsētas pozicionējums Lietuvas sabiedrībā sacēlis pamatīgu vētru.

Bijušais Viļņas mērs Artūrs Zoks pat ierosinājis atlaist no darba pašvaldības administrācijas direktoru Povilu Poderski, kurš apstiprinājis pilsētas tūrisma un biznesa attīstības aģentūras Go Vilnius radīto kampaņu. Arī valdības kanclers nosūtījis vēstuli Viļņas pašvaldībai, aicinot reklāmu atlikt, jo tā nesaskanot ar septembra sākumā plānoto pāvesta Franciska vizīti Lietuvā.

Reklāmas autori apgalvo, ka pats pāvests reklāmu nemaz neredzēs - tā paredzēta ārvalstīm. Arī Viļņas pašvaldība noraida bažas, ka šāda reklāma pilsētu attēlojot kā seksa tūristu galamērķi. "Reklāma ir sociāli atbildīga un aicina veidot labāku pasauli, tādēļ mēs patiešām neplānojam atlikt šo kampaņu, kura, es domāju, ir pati labākā Viļņas pilsētas pašvaldības kampaņa starptautiskajam tirgum. Un tā ir daudz pārāka par jebkādu produktu, kuru ir izveidojušas nacionālās aģentūras," uzskata Viļņas pašvaldības administrācijas direktors Poderskis.

Uz situāciju reaģējis arī Viļņas arhibīskaps Gintars Grušs. Atklātā vēstulē sabiedrībai viņš raksta, ka svētā tēva viesošanās un orgasmu attēlojoša reklāma patiešām nav saistītas, un vizītes kontekstā tā nav būtiska lieta. Tomēr garīdznieks uzskata, ka reklāma varbūt nav pats labākais Lietuvas tēla atspoguļojums, jo var šķist aizvainojoša īpaši tām sievietēm, kas cietušas no vardarbības.

Arī Lietuvas iedzīvotāju domas par šo kampaņu ir klaji atšķirīgas. "Man tas šķiet “seksisms”. Viņi mazliet pārcentušies. Viļņai ir, ko parādīt, un tas nav noteikti tikai G punkts," saka kāda iedzīvotāja. Taču citi ir sajūsmā par, viņuprāt, veiksmīgo reklāmu. "Bija savulaik aizliegts pat izteikt šo vārdu. Sekss te kaut kāds lamuvārds bija. Tā ir dzīve un tā vajag dzīvot." Arī Viļņā sastaptie ārvalstu tūristi reklāmu uztver daudz mierīgāk. "Seksisms? Nē. Neredzu šajā fotogrāfijā neko aizvainojošu. Tā ir meitene, jauka meitene, bet mēs taču viņu visu arī neredzam."

Kampaņas veidotāji Go Vilnius apgalvo, ka reklāmas mērķis ir vispirms piesaistīt jauniešu uzmanību un tad iepazīstināt ar īstajām galvaspilsētas vērtībām - gan kultūras dzīvi, gan aktīvās atpūtas iespējām un dabu. 9. augustā tiks atklāta interneta mājaslapa, kurā ārzemnieki varēs atrast visdažādākos piedāvājumus Viļņas apmeklēšanai. Visa reklāmas kampaņa, kas plānota viena mēneša garumā, galvaspilsētas pašvaldībai izmaksās 56 000 eiro. 
 

Top komentāri

Pravietisnejaukais
P
Ka tik leiši to pāvestu nonoved no ceļa...!
TrollisJT
T
Pirms komentēt , es divas dienas rūpīgi aplūkoju attēlu... atvainojiet, vai kāds man var paskaidrot, kur te ir erotika?! Ja kāds te ir saskatījis erotiku, tad viņš tikai liecina pats par savu samaitātību. Kaut kādiem celibāta nomocītiem džekiem visur rēgojas erotika! Drīz aizliegs dzīt zemē žoga mietu...!
sesks
s
Gudrinieks tas Viļņas arhibīskaps. Taisnība - pāvestam reklāma nemaz netraucēs, bet var aizvainot ne tikai vardarbībā cietušas sievietes. Arī visas pārējās var sasaistīt ar, nu labi, ne prostitūciju, bet seksu gan. Reklāma skaista, bet vēstījums - Viļņā galvenais ir sekss.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits