Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Lietuvas aizsardzības ministra vietnieks Jeglinsks kļūs par NATO ģenerālsekretāra palīgu

Lietuvas aizsardzības ministra vietnieks Ģiedrims Jeglinsks iecelts par NATO ģenerālsekretāra palīgu, ceturtdien paziņojusi ministrija.

Jaunos amata pienākumus viņš sāks pildīt oktobrī. Tā ir pirmā reize, kad NATO vadībā strādās lietuvietis.

Jeglinsks būs atbildīgs par NATO institucionālo pārkārtojumu pārvaldību, tai skaitā cilvēkresursu politiku, budžeta plānošanu, informācijas tehnoloģijām, attiecībām ar citām alianses struktūrvienībām - NATO iepirkumu aģentūru (NSPA) un NATO Komunikācijas un informācijas aģentūru (NCIA) - un NATO štāba ikdienas darba nodrošināšanu.

"Ceru, ka mana globālā pieredze privātajā un publiskajā sektorā palīdzēs īstenot nepieciešamās pārmaiņas un stiprināt aliansi, kas ir Lietuvas drošības galvenais garants," ministrijas paziņojumā norādījis Jeglinsks.

Lietuvas aizsardzības ministra vietnieka amatu viņš ieņēmis kopš 2017.gada februāra un ministrijā atbildējis par aizsardzības sistēmas iepirkumiem.

Centralizējot šos iepirkumus, 2018.gadā Lietuvā izveidota Aizsardzības resursu aģentūra, kas atbildīga par iepirkumu organizēšanu un tiem atvēlēto līdzekļu efektīvu izlietošanu - par iepirkumu plānošanu, tirgus analīzi, iepirkumu procesa caurskatāmību un līgumu īstenošanas uzraudzību.

Pastiprinot iepirkumu riska vadību, pieaudzis aizsardzības sistēmas konkursu dalībnieku skaits, samazinājies pretenziju biežums un racionālāk tiek izmantoti budžeta līdzekļi.

Jeglinsks ieguvis politikas zinātņu bakalaura grādu ASV Vestpointas militārajā akadēmijā, valsts drošības zinību maģistra grādu Džordžtaunas universitātē Vašingtonā un uzņēmējdarbības vadības maģistra grādu Kolumbijas biznesa skolā Ņujorkā.

40 gadus vecais Jeglinsks ir Lietuvas Bruņoto spēku rezerves virsnieks. Viņš dienējis Lietuvas dižkunigaiša Aļģirda mehanizētajā kājnieku bataljonā Ruklā un bijis izlūkošanas virsnieks Aizsardzības ministrijas Otrajā operatīvo dienestu departamentā.

Pirms darba aizsardzības viceministra amatā Jeglinsks bijis bankas Citigroup viceprezidents, kā arī šīs bankas kapitāla tirgu un korporatīvo finanšu speciālists Sidnjā, Singapūrā un Tokijā.

Top komentāri

atbilde
a
Tu jau noteikti nē, jo neesi tik tālu izaudzis, tev par zemu IQ.
S ♥ NATO
S
Drīz ies vaļā !...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Maskavā atceļ "nemirstīgā pulka" gājienu

Maskavā drošības apsvērumu dēļ rīkotāji atcēluši 9.maijā plānoto "nemirstīgā pulka" gājienu, kas daudzviet Krievijā ticis rīkots Otrā pasaules kara dalībnieku piemiņai, otrdien pavēstīja am...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits