Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Lietuvas policija atklājusi 11 tonnas viltota zīdaiņiem paredzēta piena maisījuma Aptamil

Lietuvas policija kādā Viļņas uzņēmumā atklājusi 11 tonnas zīdaiņiem paredzēta piena maisījuma, kas, domājams, viltots un nelikumīgi marķēts ar vienu no pasaulē pazīstamākajiem zīmoliem Aptamil, kurš pieder uzņēmumu grupai Danone.

Kā norāda Viļņas apriņķa policija, šī nelegālā produkcija - vairāk nekā 18 000 iesaiņojumi, kuras kopējā vērtība pārsniedz 240 000 eiro, - bijusi sagatavota izplatīšanai Lietuvā un citās Eiropas Savienības valstīs.

Lielākas bažas raisa iespēja, ka šo iepakojumu saturs varētu neatbilst veselības normu prasībām un apdraudēt zīdaiņu veselību.

Pēc policijas datiem, tas ir pirmais tāda veida sūtījums, bet līdz šim Aptamil viltojumi Lietuvas tirgū nav nonākuši. To apliecinājis arī Lietuvas Valsts pārtikas un veterinārijas dienests.

"Saskaņā ar mūsu rīcībā esošo informāciju minētais viltoto maisījumu sūtījums ir aizturēts un tirgū nav nonācis," ziņu aģentūrai BNS sacījusi šā dienesta pārstāve Jurgita Savickaite.

Savus atzinumus par konfiscēto produkciju sniegs Valsts pārtikas un veterinārijas dienests un oficiālie Danone pārstāvji.

Lietuvas Ekonomisko noziegumu izmeklēšanas pārvaldē sākta pirmstiesas izmeklēšana par sveša preču vai pakalpojumu zīmola izmantošanu. Pārbaude uzņēmumā veikta sadarbībā ar starptautiskajām institūcijām.

Kā aģentūru LETA informēja Danone grupas uzņēmuma Nutricia pārstāve Liene Krīvena, Vilņā atrastās produkcijas iepakojumi nav pieejami nevienā no Baltijas valstīm un nav marķēti vietējās valodās.

Tāpat Krīvena norādīja, ka Nutricia patlaban aktīvi sadarbojas ar Lietuvas policiju.

Nutricia ģenerāldirektors Bass Vermorkens uzsver, ka pārtikas kvalitāte un drošība ir uzņēmuma prioritāte, un aicina Aptamil produktus iegādāties tikai oficiālajās tirdzniecības vietās. Oriģinālos Aptamil produktus varot atpazīt pēc iepakojuma marķējuma latviešu, lietuviešu un igauņu valodās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits