Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Lietuvas PVD: Maxima par salmonellu klātbūtni gaļā nav ziņojusi vairākas dienas

Maxima Lietuva, kas piektdien pilnībā apturēja svaigas gaļas un marinētu gaļas pusfabrikātu tirdzniecību, iespējams, pirms tam vairākas dienas tirgojis ar salmonellu inficētu produkciju, pirmdien preses konferencē paziņojis Lietuvas Valsts pārtikas un veterinārijas dienesta direktora vietnieks Mants Staškevičs.

Pēc viņa teiktā, Maxima Lietuva jau 3.februārī zinājusi, ka no kompānijas Biovela saņemta nedroša produkcija, bet par to paziņojusi tikai 7.februārī, un pastāv liela iespējamība, ka šāda gaļa nonākusi pie pircējiem.

Kā atzinis Staškevičs, Valsts pārtikas un veterinārijas dienestam nav zināms, vai Maxima Lietuva jau sākuma spērusi nepieciešamos piesardzības soļus.

"Gribētos ticēt, ka nedrošā produkcija nav nonākusi pie cilvēkiem un ka uzņēmums rīkojies nekavējoties, bet mums nav pierādījumu, kas apliecinātu, ka tas spēris piesardzības soļus, negaidot pēdējo dienu," viņš sacījis.

Vienlaikus Staškevičs norādījis, ka līdz šim nav informācijas par cilvēku inficēšanos ar salmonelozi.

Dienesta vadītāja vietnieks pastāstījis, ka tirdzniecībā kopumā nonākušas aptuveni 20 tonnas nedrošās Biovela gaļas, kas vispirms nogādāta noliktavās un no turienes - uz Maxima Lietuva veikaliem, bet pašlaik šīs gaļas tirdzniecībā vairs nav un visa tirgotā produkcija ir droša.

Viņš solījis, ka dienesta eksperti par pirmajiem izmeklēšanas rezultātiem varētu paziņot šīs nedēļas beigās.

Kā ziņots, Maxima Lietuva no piektdienas pēcpusdienas pilnībā apturēja tirdzniecību ar svaigu gaļu un no tās gatavotiem marinētiem pusfabrikātiem, tobrīd norādot vienīgi, ka šāds lēmums pieņemts saistībā ar aizdomām par viena piegādātāja produkcijas kvalitāti, bet nenosaucot konkrētu piegādātāju un nepaskaidrojot, par kādām aizdomām ir runa.

Lēmums tika attiecināts uz visiem 247 tīkla veikaliem Lietuvā. Gaļa Maxima Lietuva veikalos atkal parādījās sestdien, kad tika paziņots, ka tirdzniecības apturēšanas iemesls ir mikrobioloģiskais piesārņojums gaļas pārstrādes uzņēmumu grupa Biovela group produkcijā.

Biovela group sestdien paziņoja, ka veic visus iespējamos pasākumus, lai garantētu patērētāju drošību, un tirdzniecībā vairs nav tādas produkcijas, par kuru ir aizdomas, ka tā inficēta ar mikrobioloģisko piesārņojumu,.

Biovela group direktors Audrjus Kantausks uzsvēra, ka termiski apstrādātā gaļā baktērijas neizdzīvo un cilvēku veselībai briesmas nerada.

Jau ziņots, ka, saņemot informāciju no Maxima Lietuva saistībā ar aizdomām par viena piegādātāja produkcijas kvalitāti, mazumtirgotājs Maxima Latvija no tirdzniecības nedēļas nogalē izņēma atsevišķu gaļas produkciju.

"Piektdienas pēcpusdienā mēs saņēmām informāciju no Lietuvas veikalu tīkla Maxima, ka pilnībā apturēta tirdzniecība ar svaigu gaļu un no tās gatavotiem marinētiem pusfabrikātiem. Rīkojoties preventīvi, uz pārbaudēm esam nosūtījuši ne tikai Lietuvas ražotāja produkciju, bet arī Latvijas ražotāju liellopa gaļu un visas gaļas, arī cūkgaļas paraugus," skaidroja uzņēmuma komunikācijas vadītāja Liene Dupate-Ugule.

Viņa norādīja, ka ka produkcija, kas tiek pārbaudīta, veikalos nebūs pieejama, kamēr nebūs saņemti pārbaužu rezultāti, kas gaidāmi otrdien.

Top komentāri

mjā
m
Maxima arī Lietuvā ir Maxima.
ironiski
i
"Lietuvas PVD: Maxima par salmonellu klātbūtni gaļā nav ziņojusi vairākas dienas" Nevar būt! Maxima taču ir atbildīgs uzņēmums :)))
jautājums
j
Vai tad no Maximas var gaidīt ko citu?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits