Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Otrdiena, 10. septembris
Jausma, Albertīne

Pētījums: Ar Krieviju darījumos iesaistīts uzņēmums uzvarējis Lietuvas Policijas departamenta iepirkumā

Klaipēdā bāzētās grupas "Garant Group" uzņēmums "Laivo sandelis", kas kopš visaptverošā kara sākuma Ukrainā ir sūtījis kuģu rezerves daļas uz Krieviju, un tā bijušā vadītāja uzņēmums "2PM Baltic", ir uzvarējuši Lietuvas Iekšlietu ministrijas publiskajos iepirkumos, secināts Lietuvas sabiedriskās raidorganizācijas LRT pētnieciskās žurnālistikas projektā.

Tajā noskaidrots, ka "Garant Group" kopā ar "2PM Baltic", kuras ģenerāldirektors Sims Šakalinis savulaik vadīja "Laivo sandelis", uzvarēja konkursos par atsevišķiem iepirkuma līgumiem ar Policijas departamentu, proti, "2PM Baltic" par 33 000 eiro pārdeva zemūdens meklēšanas robotu pretterorisma operāciju grupai "Aras", savukārt "Laivo sandelis" pārdeva kaujas kutera daļas.

Tiek ziņots, ka "2PM Baltic" sāka uzvarēt valsts aģentūru iepirkumu konkursos dažus mēnešus pēc dibināšanas, kad uzņēmums bija reģistrēts noliktavā, tajā bija viens darbinieks un vidējā alga bija nulle eiro.

Policijas departaments paziņoja, ka tas sadalīja iepirkumus, lai palielinātu konkurenci starp piegādātājiem un palielinātu mazo un vidējo uzņēmumu spēju iegūt līgumus.

Kā noskaidroja LRT, publisko iepirkumu sistēmas datubāzes datos, atsaucoties uz Vispārīgo datu aizsardzības regulu, ir klasificēta informācija par "2PM Baltic" vadītāju, par līguma izpildi atbildīgo personu un adresi. Tajā ir norādīts tikai uzņēmuma nosaukums.

LRT norādīja, ka "2PM Baltic" publiskajos iepirkumos esot ieņēmis ar Krieviju saistītā uzņēmuma "Laivo sandelis" vietu.

Šakalinis, kurš iepriekš vadīja "Laivo sandelis", LRT pētnieciskajiem žurnālistiem apgalvoja, ka viņa uzņēmums "2PM Baltic" nav saistīts ar "Garant Group", kuras dibinātāja Vasīlija Pigareva uzņēmums "Baltnavis" gūst peļņu no Krievijas valsts pasūtījumiem un kuru vada viņa dēli. Šakalinis apgalvoja, ka viņš februārī aizgājis no "Laivo sandelis" tieši tā saiknes ar Krieviju dēļ un ka "Garant Group" nav bijusi informēta par "2PM Baltic" iesaistīšanos valsts iepirkumos.

Iekšlietu ministra vietnieks Vitālijs Dmitrijevs žurnālistiem sacīja, ka iepirkums tika nodots izskatīšanai valdības komisijai, kas izvērtē stratēģisko uzņēmumu darījumus.


 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits