Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Pētījums: EP vēlēšanās vislabākās izredzes centriski labējiem spēkiem

Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās maijā vislielāko pārstāvniecību izcīnīs centriski labējie spēki, taču labi panākumi būs arī galēji labējiem, liecina pirmdien publiskotais EP pētījums.

Vācijas kristīgie demokrāti (CDU) un viņu Bavārijas māsaspartija - Kristīgi sociālā savienība (CSU) vēlēšanās varētu izcīnīt 29 vietas, saglabājot lielāko pārstāvniecību EP no visām partijām. Taču CDU/CSU pa pēdām sekos Itālijas labējā Līga, kas varētu izcīnīt 27 vietas EP, prognozēts pētījumā.

EP preses pārstāvis Žaumi Duks Gijots preses konferencē par gaidāmajām vēlēšanām uzsvēra, ka tās būs nozīmīgākās vēlēšanas kopš pirmajām EP vēlēšanām 1979. gadā.

Lai gan tradicionālās partijas, domājams, saglabās noteikšanu EP,

labējo panākumi vēlēšanās, iegūstot, iespējams, aptuveni 40% balsu, var ienest lielāku nenoteiktību Eiropas Savienības (ES) politikā.

EP pētījums, kur kompilēti aptauju dati no 27 ES dalībvalstīm, liecina, ka Eiropas Tautas partija (EPP) jaunajā EP sasaukumā varētu iegūt 183 no 705 vietām jeb 26% no vietām, kas būtu mazāk nekā pašreizējie 29%.

Tikmēr sociālistu un demokrātu daļa EP samazinātos par sešiem punktiem līdz 19% no kopējā EP vietu skaita, kas daļēji skaidrojams ar Brexit, kā rezultātā EP kopējais vietu skaits samazināsies no 751 līdz 705.

Top komentāri

solon
s
Uz vēlēšanām noteikti ir jāiet! Jālaupa iespēja tikt pie mīļotā Briseles kāposta tādiem latviešu tautas kangariem kā Valdim Dombrosvkim, Danai Reizniecei-Ozolai.
Liberālfašisti šokā
L
Tauta tos grib izmēzt.
bet
b
"Itālijas labējā Līga, kas varētu izcīnīt 27 vietas EP, prognozēts pētījumā" Šis pētījums laikam tika veikts, kad Līgai bija vēl tikai 30% reitings. Tagad tās reitings jau ir pārsniedzis 36%.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits