Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Skvernelis: Lietuvā varētu ienākt kāds no Polijas veikalu tīkliem

Lietuvā varētu ienākt kāds no Polijas veikalu tīkliem, ziņu aģentūrai BNS pastāstījis premjerministrs Sauļus Skvernelis.

"Ir piedāvājums meklēt iespējas, ka viens no Polijas veikalu tīkliem varētu izvērtēt, vai tam būtu perspektīvi investēt Lietuvā," norādījis premjers, kas šīs nedēļas sākumā Varšavā tikās ar Polijas valdošās partijas "Likums un taisnīgums" līderi Jaroslavu Kačiņski un cita starpā pārrunāja arī iespējamās Polijas investīcijas Lietuvas ekonomikā.

Pagaidām Skvernelis nav minējis nevienu konkrētu tīklu. Polijā visvairāk veikalu ir tirdzniecības tīkliem Žabka un Lewiatan, bet iecienītos veikalus Biedronka pārvalda Portugāles uzņēmēji.

"Polijas ekonomika strauji aug, un Lietuva ir gatava uzņemt investīcijas. Runājot par tirdzniecības tīkliem, medikamentu tirgu, transporta infrastruktūru, investīcijas tiek gaidītas, un par to tika spriests," viņš stāstījis.

Lietuvā lielāko tirgus daļu kontrolē Maxima, tai seko Iki, Norfa un Rimi. Pērn jūnijā Lietuvā ienāca Vācijas veikalu tīkls Lidl, bet mazpilsētās plaši darbojas Aibe. Šogad no Lietuvas mazumtirgus aizgāja Somijas veikalu tīkls Prisma.

 

Top komentāri

HC
H
Žabka un Lewiatāns ir tādi piparbodīšu paveidi. Biedronka nav diezko lēta. Tas pats mūsu Supernetto. Kas būtu var būt skaisti, ja pie Rīgas abos Daugavas krastos uzbūvētos kāds Auchan ultra hipermārkets klāsterī ar Decathlon'u un + var būt Leroy Merlin ar cenām tā lai arī no Zilupes un Liepājas ir jēga braukt pirkties nedēļai.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits