Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

2010.gada katastrofas radījušas 222 miljardus dolāru lielus zaudējumus

Dabas un cilvēku radītās katastrofas 2010.gadā nesušas 222 miljardus ASV dolāru (118 miljardus latu) lielus ekonomiskos zaudējumus, vairāk nekā trīs reizes pārsniedzot pagājušā gada rādītājus, otrdien paziņojusi pasaules lielākā pārapdrošināšanas aģentūra "Swiss Re".

Šī gada lielākās katastrofas laupījušas dzīvību 260 000 cilvēku. Vairums no tiem - aptuveni 222 000 - gāja bojā traģiskās Haiti zemestrīces laikā.

"Swiss Re" norāda, ka liels bojāgājušo un ievainoto skaits bijis arī Krievijā karstuma viļņa dēļ, kurā gāja bojā aptuveni 15 000 cilvēku, un vasaras plūdos Ķīnā un Pakistānā, kas prasīja 6225 cilvēku dzīvības.

Tomēr neskatoties uz trīskārtējo ekonomisko zaudējumu pieaugumu, katastrofu ietekme uz apdrošinātājiem palielinājusies tikai par 34%. Šogad tā mērāma 36 miljardu dolāru (19 miljardu latu) apmērā, jo visiznīcinošākās katastrofas notikušas salīdzinoši maz apdrošinātos reģionos.

Aģentūras galvenais ekonomists atzīmējis, ka izmaksu ziņā dārgākās katastrofas - zemestrīces izraisītie postījumi Čīlē un Jaunzēlandē un ziemas vētru radītās sekas Rietumeiropā - segusi apdrošināšana. Tomēr riski tādos notikumos kā zemestrīce Haiti un plūdi Āzijā bijuši visnotaļ niecīgi apdrošināti.

Zemestrīce Čīlē vien apdrošināšanas industrijai izmaksājusi astoņus miljardus dolāru (4,2 miljardus latu), kas 2010.gadā bijusi lielākā summa par vienu katastrofu.

Februāra Rietumeiropas ziemas vētras industrijai izmaksājušas 2,85 miljardus dolāru (1,5 miljardus latu), bet Jaunzēlandes zemestrīce - 2,7 miljardus (1,4 miljardus latu).

Savos aprēķinos "Swiss Re" iekļāvusi arī britu enerģētikas giganta "British Petroleum" (BP) izraisīto naftas noplūdi Meksikas līcī. Aģentūra norādījusi, ka apdrošinātāji jau saņēmuši prasības par īpašumam nodarīto zaudējumu atlīdzināšanu aptuveni miljardu dolāru vērtībā, bet šis skaitlis nākotnē varētu pieaugt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits