Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +15 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

50% amerikāņu atbalsta marihuānas legalizāciju

50% amerikāņu uzskata, ka ir laiks legalizēt marihuānu Savienotajās Valstīs, liecina pirmdien publicēti Gelapa institūta aptaujas rezultāti.

Pirms gada marihuānas legalizāciju atbalstīja 46% aptaujāto amerikāņu. 1969.gadā, kad Gelapa institūts pirmoreiz rīkoja šādu aptauju, par marihuānas legalizāciju bija tikai 12% respondentu, bet pret - 84%.

"Ja turpināsies šī pašreizējā tendence marihuānas legalizācijas jautājumā, var pieaugt spiediens ar mērķi panākt valsts likumu piemērošanu tautas vēlmēm," atzina aptaujas rīkotāji. 

Vislielākais atbalsts marihuānas legalizācijai bija liberāļu vidū (69%), vecuma grupā no 18 līdz 29 gadiem (62%) un ASV rietumu štatos (55%). 

Marihuānas legalizāciju vismazāk atbalstīja amerikāņi vecumā virs 65 gadiem (31%), konservatīvie (34%) un ASV dienvidu štatu iedzīvotāji (44%).

Gelapa institūts veica aptauju no 6. līdz 9.oktobrim, telefoniski intervējot pieaugušos visos 50 ASV štatos. Tās rezultāti tika izvērtēti pēc respondentu dzimuma, vecuma, rases, izglītības un dzīvesvietas. Maksimālais kļūdas līmenis bija četri procenti.

Marihuānas ražošana un lietošana medicīniskiem mērķiem ir legalizēta 16 štatos un Kolumbijas distriktā. Vēl 14 štatos ir atļauts lietot marihuānu nelielos daudzumos.

2009.gadā par likumpārkāpumiem, kas saistīti ar marihuānu, tika aizturēti apmēram 850 tūkstoši amerikāņu. Deviņas desmitdaļas šo aizturēšanas gadījumu bija par marihuānas glabāšanu. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits