Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Lactalis salmonelozes skandāls skāris 83 valstis

Francijas piena pārstrādes grupas Lactalis salmonelozes skandāls ir skāris 83 valstis, kur no tirdzniecības tiek izņemti 12 miljoni kārbu ar zīdaiņu piena pulveri, svētdien intervijā Francijas medijiem paziņoja šīs grupas vadītājs Emanuels Benjē.

"Mums jāņem vērā šīs operācijas mērogs - ir skarti vairāk nekā 12 miljoni kārbu," sacīja Benjē, piebilstot, ka izplatītājiem vairs nevajadzēs šķirot produkciju, lai atrastu inficēto pulveri. "Viņi zina, ka viss ir jāizņem no plauktiem," sacīja grupas vadītājs.

Viņš arī apsolīja kompensācijas visām šī skandāla skartajām ģimenēm.

Benjē sacīja, ka viņš par svarīgāko uzskata šīs veselības krīzes sekas patērētājiem, tostarp bērniem līdz sešu gadu vecumam. "Mums, man, tas ir pamats lielām bažām," viņš teica intervijā laikrakstam Journal du Dimanche.

Ģimenes, kurās bērni saslimuši ar salmonelozi pēc Lactalis ražotā piena pulvera lietošanas, ir ierosinājušas simtiem lietu pret šo grupu.

Francijas amatpersonas līdz šim ziņojušas par 35 mazuļu saslimšanas gadījumiem šajā valstī pēc Lactalis piena patērēšanas, savukārt Spānijā ir konstatēts viens šāds gadījums, bet Grieķijā tiek izmeklēts viens iespējamas saslimšanas gadījums.

Upurus pārstāvoša apvienība uzskata, ka varas iestādes pārāk zemu novērtējušas saslimšanas gadījumu skaitu.

"Ir sūdzības, un būs izmeklēšana, ar kuru mēs pilnīgi sadarbosimies. Mēs nekad neesam domājuši rīkoties citādi," sacīja Benjē.

Top komentāri

skats no malas
s
vairāk nekā 12 miljoni kārbu ... 35 saslimšanas gadījumi Francijā ... viens Spānijā ... viens iespējams gadījums Grieķijā. ----- Savukārt Rīgā pietiek ar vienu salmonelozes apsēstu veikalu un visa pilsēta sēž uz poda. Lactalis ir ģimenes uzņēmums, trešā bagātākā ģimene Francijā. Šajā gadījumā ir sakritušas vairākas intereses: starptautiskās korporācijas grib pārņem šo uzņēmumu, lai nebūtu konkurenta, bet proletariāts nīst visus bagātos pēc kārtas. Lūk, ir kam finansēt šo kampaņu un ir arī tie, kas patiesi, no sirds un no citiem orgāniem pauž visu savu naidu, dusmas un līdzīgas emocijas.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits