Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Latvijas Pasts uz laiku pārtrauks sūtījumu piegādi uz Ķīnu

Saistībā ar aviokompāniju atceltajiem vai ierobežotajiem avioreisiem uz koronavīrusa skarto Ķīnu, no 4.februāra pasta sūtījumi no Latvijas uz Ķīnu ar VAS Latvijas Pasts un Latvijas Pasta Eksprespasta starpniecību vairs netiks piegādāti, informēja uzņēmuma pārstāvji.

Līdz ar koronavīrusa izplatīšanos virkne pasaules aviokompāniju, ar kurām sūtījumu piegādei uz Ķīnu sadarbojas arī Latvijas Pasts, atcēlušas vai būtiski ierobežojušas aviosatiksmi ar šo valsti, informējusi Starptautiskā pasta korporācija (International Post Corporation). Tādējādi, sākot ar 4.februāri, arī pasta sūtījumu piegāde uz Ķīnu no Latvijas tiek pārtraukta.

Visi sūtījumi, kas saņemti Latvijas Pastā un Latvijas Pasta Eksprespastā piegādei uz Ķīnu, tiks uzglabāti uzņēmuma šķirošanas kompleksā līdz turpmākajiem lēmumiem un aviosatiksmes atjaunošanai.

Jau ziņots, ka Ķīnā ar koronavīrusu inficēto skaits pārsniedzis 17 000 cilvēku un mirušo skaits pārsniedzis 360, bet ārpus kontinentālās Ķīnas saņemtas ziņas par vairāk nekā 100 inficēšanās gadījumiem vairāk nekā 20 valstīs.

Starp aviokompānijām, kas pārtraukušas reisus uz Ķīnu, ir Air Canada, Air France, American Airlines, British Airways, DeltaFinnair, KLM, Lufthansa, Qantas, SAS, Turkish Airlines un United Airlines.

Sauszemes robežas ar Ķīnu slēgušas Krievija, Kirgizstāna, Mongolija un Nepāla.

Savukārt ANO Pasaules Veselības organizācija 30.janvārī izsludināja starptautisko ārkārtas situāciju saistībā ar jaunā koronavīrusa infekcijas uzliesmojumu Ķīnā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits