Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Afganistāna apstiprina pārkāpumus aizvadītajās prezidenta vēlēšanās

Sestdien aizvadītajās Afganistānas prezidenta vēlēšanās pieļauti pārkāpumi, trešdien apstiprināja Afganistānas Vēlēšanu sūdzību komisijas vadītājs Abdulsatars Sādats.

"Es varu noteikti apliecināt, ka notikusi krāpšanās un pārkāpts likums," skaidroja Sādats. "Krāpšanās nebija mazā apmērā. Es to saku, balstoties uz daudzajām sūdzībām un pierādījumiem, ko esam saņēmuši."

Afganistānas Vēlēšanu sūdzību komisija saņēmusi 1573 rakstiskas sūdzības ar pierādījumiem par pārkāpumiem vēlēšanu procesā.

Afganistānā sestdien notika prezidenta vēlēšanas, kas, cerams, aizsākušas valsts vēsturē pirmo demokrātisko varas nodošanu no viena prezidenta nākamajam.

Komisijas preses pārstāvis atklāja, ka kopumā saņemtas vairāk nekā 3000 sūdzību, bet tikai 1573 bijušas rakstiskas un saturējušas pierādījumus.

"No rakstiskajām sūdzībām 228 iesniegtas pret prezidenta amata kandidātiem, 573 pret provinču padomju kandidātiem un 772 pret vēlēšanu komisiju darbiniekiem," norādīja komisijas preses pārstāvis, piebilstot, ka pārējās sūdzības izteiktas mutiski pa telefonu. Tās nav bijis iespējams apstiprināt, bet tiks izmantotas kā informācija.

Cilvēki sūdzējušies, ka bijis grūti piekļūt balsošanas vietām, trūcis balsošanas biļetenu, bijušas viltotas balsošanas kartes un bijis jūtams politiskais un vēlēšanu komisiju spiediens balsot par konkrētiem kandidātiem.

Komisija sākusi rakstisko sūdzību izmeklēšanu, kas ilgs līdz 24.aprīlim, noslēdzoties pirms sākotnējo prezidenta vēlēšanu rezultātu paziņošanas.

Vēlēšanās nodoto balsu skaitīšana sākās pirmdien, taču sākotnējie rezultāti nav gadāmi ātrāk par 24.aprīli. Galīgie rezultāti tiks pasludināti 14.maijā.

Ja neviens kandidāts nebūs saņēmis vairāk par 50% balsu, maija nogalē tiks rīkota vēlēšanu otrā kārta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits