Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +11 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Ahtisāri, saņemot Nobela prēmiju, aicina uz mieru

Jaunajam Baltā nama vadītājam Barakam Obamam jau no pirmajām prezidentūras dienām lielu uzmanību vajadzētu pievērst Tuvo Austrumu konflikta risināšanai, trešdien gadskārtējā Nobela Miera prēmijas pasniegšanas ceremonijā Norvēģijas galvaspilsētā Oslo sacīja šā gada laureāts Marti Ahtisāri. "Visas nesaskaņas var atrisināt, tādēļ desmitgadēm ilgais Izraēlas un Palestīnas konflikts nevar turpināties mūžīgi," pateicības runā sacīja bijušais Somijas prezidents, kurš tagad ir aktīvs starpnieks dažādu starptautisko konfliktu dzēšanā.

Viņš teica, ka nevar gadu no gada izlikties, ka šajā jautājumā kaut kas tiek darīts, jāpanāk konkrēti risinājumi. Somu diplomāts arī brīdināja, ka globālā finanšu krīze jūtami iedragās attīstības valstis, tādēļ viņš aicināja šo valstu valdības neatteikties no ārvalstu palīdzības. M.Ahtisāri šā gada Nobela Miera prēmiju saņēmis par savu ilggadējo darbu miera iedibināšanai pasaulē. Viņš bijis vidutājs konfliktu risināšanai Namībijā, Kosovā un Indonēzijā. Pēc tradīcijas Nobela prēmiju pasniegšana medicīnā, fizikā, ķīmijā, literatūrā un ekonomikā notika Zviedrijas galvaspilsētā Stokholmā saskaņā ar balvas iedibinātāja Alfreda Nobela 1895.gadā izteikto vēlmi. Prēmiju ieguvēji saņēma naudas balvu 1,2 miljonus ASV dolāru, diplomu un zelta medaļu. Prēmiju pasniegšana notiek katru gadu 10.decembrī — A.Nobela nāves dienā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Rite ieradies Kijivā

Ceturtdien Kijivā savā pirmajā oficiālajā vizītē ieradies NATO jaunais ģenerālsekretārs Marks Rite, solot alianses atbalstu Ukrainai.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits