Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Amerikāņi vēlas nelegālo imigrantu deportāciju

Vairākums Savienoto Valstu pilsoņu uzskata, ka no valsts būtu jādeportē lielākā daļa vai visi nelegālie imigranti, kuru skaits tiek lēsts ap 11 miljoniem, liecina šonedēļ publicēta aptauja.

35% respondentu pauduši viedokli, ka ar atsevišķiem izņēmumiem no valsts būtu jāizraida vairākums nelegālo iebraucēju, bet 23% gribētu, lai bez izņēmuma tiktu deportēti visi nelegālie imigranti, raksta aģentūra Reuters, kuras uzdevumā socioloģisko pētījumu uzņēmums Ipsos veica interneta aptauju.

Tikai 5% aptaujāto vēlētos, lai visiem nelegālajiem imigrantiem ļautu palikt ASV, bet 31% ir ar mieru, ka paliek lielākā daļa.

Ja ņem vērā partijisko piederību, tad 75% republikāņu, kuri tradicionāli ir konservatīvāki, uzskata, ka no ASV ir jādeportē visi vai gandrīz visi nelegālie imigranti. Turpretī liberālāko Demokrātiskās partijas atbalstītāju vidū šādi domā 40%.

Aptaujas rezultāti nav iepriecinoši ASV prezidentam Barakam Obamam, kurš kā vienu no galvenajiem sava otrā prezidentūras termiņa uzdevumiem ir izvirzījis visaptverošu imigrācijas reformu, kas dotu iespēju lielākajai daļai no valstī mītošajiem nelegālajiem imigrantiem «legalizēties» un kandidēt uz ASV pilsonību.

Deviņi ASV senatori pašlaik strādā, lai panāktu abu partiju vienošanos par imigrācijas reformas ieviešanu. 2007. gadā līdzīgi centieni beidzās neveiksmīgi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits