Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Angļu gleznotāja Džordža Stabsa glezna izsolīta par 22,4 miljoniem sterliņu mārciņu

Izsoļu nama Christie's otrdien rīkotajā izsolē Londonā angļu gleznotāja Džordža Stabsa mākslas darbs izsolīts par 22,4 miljoniem sterliņu mārciņu (17,45 miljoniem latu), kas ir viena no augstākajām summām, par kādu jebkad pārdots kāda britu mākslinieka darbs, vēsta laikraksts The Independent.

1765.gadā tapušajā gleznā "Gimcrack on Newmarket Heath, with a Trainer, a Stable-Lad, and a Jockey" attēlots viens no 18.gadsimta izcilākajiem sacīkšu zirgiem, kurš uzvarēja 28 no 36 zirgu skriešanās sacīkstēm.

Glezna tapa pēc zirga Džimkreka (Vizuļa) īpašnieka lorda Bolingbroka pasūtījuma. Ieraugot izcilo rikšotāju, Stabss izlēma gleznā to attēlot divās vietās - zirgs redzams gan stāvam gleznas priekšplānā, gan dibenplānā piedaloties sacīkstēs. Stabss ir viens no precīzākajiem zirgu gleznotājiem, un šis darbs tiek uzskatīts par izcilu meistardarbu.

Visaugstākā cena, par kādu jebkad izsolīts kāda britu gleznotāja mākslas darbs, ir 49,5 miljoni sterliņu mārciņu, kas 2002.gada izsolē tika samaksātas par sera Pītera Pauela Rubensa gleznu "The Massacre of the Innocents" ("Nevainīgo slaktiņš").

Jaunu rekordu sasniedza gleznotājs Tomass Geinsoboro, kura glezna "Portrait of Miss Read, Later Mrs. William Villebois" tika izsolīta par 6,5 miljoniem sterliņu mārciņu (5,06 miljoniem latu), gandrīz divas reizes pārsniedzot summu, par kādu jebkad izsolīts šī mākslinieka darbs. Savukārt viņa glezna "Portrait of Colonel John Bullock" izsolē savu īpašnieku tā arī neatrada.

Kopumā "Christie's" izsolē, kura veltīta vecmeistariem un britu glezniecībai, tika ieņemti 49,9 miljoni sterliņu mārciņu (38,87 miljoni latu).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits