Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

ANO: Ziemeļkoreja militārajā parādē demonstrējusi raķešu maketus un kontrabandas mersedesus

Ziemeļkoreja šogad notikušajā vērienīgajā militārajā parādē, iespējams, demonstrējusi neīstas savas jaunās raķetes versijas, teikts ANO sankciju ekspertu ziņojumā. Kā norāda eksperti, parādē tāpat redzētās luksusa Mercedes automašīnās, visticamāk, valstī ievestas kontrabandas ceļā.

15.aprīlī notikušajā vērienīgajā parādē par godu valsts dibinātāja Kima Irsena 100.dzimšanas dienai tika demonstrētas sešas jaunās raķetes KN-08. "Līdzās ar jau zināmajām raķetēm KN-02, Hwasong, Nodong un Musudan Korejas Tautas Demokrātiskajā Republika parādē demonstrēja jaunu mobilo raķeti, ko analītiķi dēvē par KN-08, kas ir daudz lielāka par citām raķetēm," teikts piektdien publiskotajā ekspertu ziņojumā. "Raķešu analītiķi izsaka dažāda veida šaubas par Musudan un KN-08 gatavību ekspluatācijai, no kurām neviena vēl nav izmēģināta lidojumā. Analītiķi debatē, vai KN-08 parādē nebija maketi."

Analītiķus tāpat pārsteidza raķešu astoņasu transportieris un palaišanas iekārta. Ziemeļkoreja "iepriekš nav demonstrējusi spējas uzbūvēt šādu transportlīdzekli. Komisija to izpētīs sīkāk", teikts ANO ziņojumā.

Japānas laikraksts Asahi Shimbun šomēnes ziņoja, ka četrus 16 riteņu raķešu palaidējus Ziemeļkorejai piegādājusi Ķīna, ko Pekina gan noliedz.

Militārajā parādē Phenjanā tāpat bija redzami divi Mercedes Benz limuzīni, lai gan Ziemeļkorejai sakarā ar 2006. un 2009.gadā veiktajiem kodolizmēģinājumiem ir noteikts aizliegums šādu luksusa preču ievešanai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits