Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +21 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Austrālija plāno kopējas militārās mācības ar Ķīnu

Austrālija ieplānojusi kopīgas militārās mācības ar Ķīnu, kurās varētu piedalīties arī Savienotās Valstis, ceturtdien paziņojis Aizsardzības spēku komandieris Deivids Hērlijs. Militārās mācības varētu notikt jau tuvākajā laikā, intervijā laikrakstam The Australian atklājis ģenerālis Hērlijs.

Mācības tiek organizētas laikā, kad ASV cenšas pastiprināt savu ietekmi Āzijas un Klusā okeāna reģionā un pieaug bažas par Ķīnas augošo pašpārliecinātību un teritoriālajām domstarpībām ar kaimiņvalstīm. ASV ir pastiprinājusi savus jūras spēkus reģionā un izvietojusi aptuveni 2500 jūras kājnieku kazarmās netālu no Dārvinas.

Tas savukārt saniknojis Pekinu, kas ASV jūras kājnieku klātbūtnē saskatījusi pierādījumu "Aukstā kara mentalitātei". Hērlijs intervijā The Australian norādīja, ka Austrālijas un Ķīnas militārie līderi kopēju militāru manevru organizēšanu principā ir jau apsprieduši, bet vēl jāvienojas par konkrētu mācību formu, laiku un vietu. Pēc Hērlija domām, arī ASV varētu būt ieinteresēta šādos manevros.

Viņš norādīja, ka vēlas redzēt ciešas militārās saites reģiona valstu starpā, ieskaitot Pekinu. "Mums jāiepazīst ķīnieši, viņiem jāiepazīst mūs, un mēs strādājam pie ļoti konstruktīvas programmas. Tā veicina uzticēšanos (..) un zināšanas vienam par otru," norādīja Hērlijs.

Atzīmējot abu valstu diplomātisko attiecību 40.gadadienu, šomēnes Sidnejā piestāja trīs Ķīnas karaflotes kuģi, kas bija atceļā no pirātisma apkarošanas operācijas Āfrikā. Hērlijs pauda cerību, ka turpmāk šādas vizītes notiks biežāk.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits