Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Bils Klintons gatavs atbalstīt Obamu

Bijušais prezidents vēlas piedalīties Obamas priekšvēlēšanu kampaņā.

ASV prezidenta amata kandidāts Baraks Obama un bijušais ASV prezidents Bils Klintons nolēmuši pārvarēt līdzšinējās domstarpības, lai kopīgiem spēkiem cīnītos par demokrātu atgriešanos Baltajā namā. B.Klintona paustais atbalsts ir būtisks ieguvums B.Obamam, jo Demokrātu partijas priekšvēlēšanu laikā, kad B.Obamas galvenā konkurente bija B.Klintona sieva Hilerija, viņam bija lielas nesaskaņas ar B.Klintonu. Bijušais prezidents atklāti apšaubīja B.Obamas piemērotību ASV prezidenta amatam un deva mājienus, ka baltie amerikāņi nebalsos par melnādainu prezidenta amata kandidātu.

Tagad, kad H.Klintone izstājusies no priekšvēlēšanu cīņas, viens no galvenajiem B.Obamas mērķiem ir panākt izlīgumu ar Klintonu pāri. Viņam būs vajadzīgs Klintonu atbalsts, lai prezidenta vēlēšanās novembrī par B.Obamu balsotu arī tie amerikāņi, kuri līdz šim atbalstīja Hileriju.

B.Obama un B.Klintons pirmoreiz kopš Hilerijas izstāšanās no cīņas pārrunājuši iespējamo sadarbību. 20 minūšu ilgajā telefonsarunā B.Klintons piedāvājis darīt visu iespējamo, lai veicinātu B.Obamas uzvaru prezidenta vēlēšanās. Viņš ir gatavs piedalīties priekšvēlēšanu kampaņā, lai mudinātu amerikāņus balsot par B.Obamu. Demokrātu senators ir pateicīgs par šo piedāvājumu. "Obama vienmēr uzskatījis, ka Bils Klintons ir viens no izcilākajiem mūsu valsts līderiem un spožākajiem prātiem. Obama ir gatavs uzklausīt viņa padomus," vēsta B.Obamas pārstāvis Bils Bērtons.

B.Klintons joprojām ir diezgan populārs balto strādnieku šķiras amerikāņu vidū. Viņu balsis B.Obamam būs ļoti vajadzīgas, lai novembrī pārspētu republikāņu kandidātu Džonu Makeinu. Par savu galveno trumpi Dž.Makeins uzskata lielo pieredzi ārpolitikā un valsts drošības jautājumos. B.Obamas atbalstītājs atvaļinātais ģenerālis Veslijs Klārks gan izteicis šaubas, vai tas, ka Vjetnamas kara laikā Dž.Makeins nonāca vjetnamiešu gūstā un vairāk nekā piecus gadus pavadīja ieslodzījumā, padara viņu piemērotu ASV prezidenta amatam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukraiņi atstājuši Vuhledaru

Ukraiņu vienības ir atstājušas Vuhledaru, lai saglabātu personālsastāvu, kara tehniku un ieņemtu pozīcijas turpmākai cīņai, trešdien paziņojusi Ukrainas armijas grupa "Hortica".

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits