Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Sestdiena, 7. septembris
Regīna, Ermīns

Brazīlijas policija: Bolsonaru guvis labumu no luksusa dāvanu nelikumīgas pārdošanas

Bijušais Brazīlijas prezidents Žairs Bolsonaru ir guvis labumu no luksusa dāvanu nelikumīgas pārdošanas 6,8 miljonu Brazīlijas reālu (1,15 miljonu eiro) vērtībā, konstatēts policijas izmeklēšanā, kuras rezultāti publiskoti pirmdien.

Brazīlijas federālā policija pagājušajā nedēļā ieteica izvirzīt Bolsonaru apsūdzības naudas atmazgāšanā un citos noziegumos saistībā ar nedeklarētām rotaslietām, ko viņš kā dāvanas saņēmis savas prezidentūras laikā no 2019. līdz 2022.gadam.

Bolsonaru ir noliedzis jebkādas noziedzīgas darbības un apgalvo, ka ir kļuvis par juridiskas vajāšanas upuri kreisā prezidenta Luisa Inasiu Lulas da Silvas varas laikā.

Pirmdien publiskotajā policijas ziņojumā teikts, ka izmeklētāji konstatējuši to, ka valdības amatpersonas "rīkojušās, lai novirzītu" vairākas vērtīgas dāvanas, ko Bolsonaru saņēmis no ārvalstu valdībām. Šo dāvanu kopējā vērtība ir 6,8 miljoni reālu (1,15 miljoni eiro).

Amatpersonas centušās pārdot šīs dāvanas ārvalstīs "ar mērķi panākt toreizējā prezidenta nelikumīgu iedzīvošanos bagātībā", teikts ziņojumā, kas iesniegts Augstākajai federālajai tiesai (STF).

No šīs pārdošanas iegūtā nauda tikusi samaksāta Bolsonaru, "neizmantojot oficiālo banku sistēmu", teikts ziņojumā.

STF tiesnesis Alešandri di Moraiss ir devis prokuroriem 15 dienas laika, lai izlemtu, vai izvirzīt oficiālas apsūdzības Bolsonaru. 

Lieta saistīta ar nedeklarētu briljantu rotaslietu komplektu 3,2 miljonu ASV dolāru (aptuveni trīs miljonu eiro) vērtībā, ko 2021.gada oktobrī konfiscēja muitas inspektori. Dārglietas atradās Bolsonaru valdības Kalnrūpniecības un enerģētikas ministrijas darbinieku somā, atgriežoties no Tuvajiem Austrumiem.

Pret Bolsonaru tiek veikta izmeklēšana arī par viņa lomu 2023.gada janvāra uzbrukumā Brazīlijas kongresam, un viņam draud arī apsūdzības par Covid-19 vakcinācijas dokumentu viltošanu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits