Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +16 °C
Apmācies
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Britu EasyJet veidos kompāniju Austrijā, lai pēc Brexit saglabātu darbību ES

Lielbritānijas zemo cenu lidsabiedrība EasyJet ir iesniegusi pieteikumu jaunam gaisa satiksmes operatora sertifikātam Austrijā, lai neatkarīgi no sarunu rezultātiem arī pēc Lielbritānijas izstāšanās no Eiropas Savienības (ES) varētu turpināt darbu kā ES aviokompānija, piektdien paziņoja kompānija.

Pieteikums "ļaus EasyJet izveidot jaunu aviokompāniju EasyJet Europe, kuras galvenais birojs būs Vīnē un kas ļaus EasyJet turpināt reisus gan Eiropā, gan vietējā tirgū Eiropas valstīs arī pēc tam, kad Lielbritānija izstāsies no ES," norādīja kompānijā.

EasyJet informēja, ka pārmaiņas ļaus radīt jaunas darbavietas Austrijā, bet Lielbritānijā darbavietas netiks zaudētas.

"Lai gan jaunā struktūra aizsargās visas EasyJet pašreizējās lidojumu tiesības Eiropā, EasyJet turpinās censties panākt vienošanos starp Lielbritāniju un ES aviācijas jomā, kura vismaz nodrošinātu reisus starp Lielbritāniju un ES," piebilsts kompānijas izplatītajā paziņojumā.

Drīz pēc tam, kad pērn jūnijā Lielbritānijas iedzīvotāji referendumā nobalsoja par izstāšanos no ES, EasyJet pieteicās ES licencei, lai turpinātu lidojumus blokā.

Lielbritānijas aviācijas sektors pēdējo 20 gadu laikā ir uzplaucis, izmantojot vienotās ES gaisa telpas sistēmas Single European Sky iespējas, kas ļauj ES aviokompānijām visā blokā darboties bez nacionāliem ierobežojumiem.

Ja vien sarunās par izstāšanos netiks panākti kādi izņēmuma nosacījumi, Lielbritānijas aviokompānijas varētu zaudēt šo statusu, valstij izstājoties no bloka.

Tas nozīmēs, ka tām vairs nebūs tiesību bez ierobežojumiem noteikt pārvadājumu cenas, kā arī bez iepriekšēja pilnvarojuma sākt jaunus reisus ES iekšienē. Savukārt pasažieriem, kas dosies uz vai no Lielbritānijas, kad valsts vairs nebūs blokā, visticamāk būs jāmaksā jaunas nodevas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits