Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +13 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Britu glābēji novākuši visu traģiskajā avārijā iesaistīto automašīnu vrakus

Britu glābēji novākuši visu 34 automašīnu vrakus, kas bija iesaistītas traģiskajā masveida avārijā, un laimīgā kārtā vairāk ne viens upuris nav atrasts, pavēstīja policija.

Policija iepriekš pauda bažas, ka Lielbritānijas vēsturē traģiskākās autoavārijas upuru skaits varētu pieaugt, ekspertiem pārmeklējot izdegušās un sadragātās automašīnas.

Milzīgajā avārijā uz automaģistrāles M5 pie Tontonas Anglijas dienvidrietumos piektdienas vakarā saskrējās 34 automašīnas, izraisot sprādzienus un ugunsgrēku, kurā bojā gāja septiņi cilvēki un 51 guva dažādus ievainojumus.

Traģiskā avārija notika piektdien plkst.20.25 pēc vietējā laika (plkst.22.25 pēc Latvijas laika) mitros laika apstākļos un miglā. Sadursmei sekoja sprādzieni un plašs ugunsgrēks, kas daudzas automašīnas pārvērta izdegušos un sadragātos dzelzs gabalos.

Glābšanas dienesti un tiesu medicīnas eksperti naktī uz svētdienu pabeiguši visu sadragāto automašīnu vraku novākšanu no avārijas vietas.

"Naktī visas traģiskajā negadījumā iesaistītās automašīnas novāktas no notikumu vietas," sacīja avārijas vietas komandieris Eivonas un Somersetas policijas apgabala policijas priekšnieka vietnieks Entonijs Bengems.

"Mūsu lielākās bažas nav piepildījušās un bojā gājušo skaits ir palicis septiņi. Tiek veikti centieni, lai identificētu šos cilvēkus. Oficiāla identificēšana vēl nav sākusies - tas notiks tuvākajās dienās," skaidroja Bengems.

"Tagad mēs sadarbībā ar partneriem veicam nepieciešamos darbus uz automaģistrāles, lai pēc iespējas ātrāk varētu atvērt šoseju. Mēs pateicamies ikvienam par viņu atbalstu un pacietību šajā ļoti grūtajā laikā," sacīja Bengems.

Aculiecinieki stāstīja, ka piektdienas vakarā avārijas vietā bija izveidojies biezs miglas mākonis. Tiek pieļauta iespēja, ka negadījumu veicināja desmit minūtes agrāk netālu notikusi uguņošana, no kuras M5 šosejas virzienā tika pūsts dūmu mākonis.

Sadursmes vietā tūlīt nogranda sprādzieni un kravas un vieglās automašīnas pārņēma liesmas, kas izpletās aptuveni desmit metru lielā teritorijā.

Notikumu vietā ar mobilajiem telefoniem uzņemtajos videoierakstos redzams, kā sadursmē necietušie cilvēki, riskējot ar savām dzīvībām, izmisīgi cenšas atvērt citu automašīnu durvis, lai mēģinātu glābt iesprostotos cilvēkus.

Autotransporta asociācijas prezidents Edmunds Kings pavēstīja, ka šī avārija ir Lielbritānijas traģiskākais satiksmes negadījums pēdējos 20 gadu laikā.

Pēdējā tāda apmēra avārija notika 1991.gada martā, kad uz autošosejas M4 saskrējās 51 automašīna, kas prasīja desmit cilvēku dzīvības.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Toyota atsakās no olimpisko spēļu sponsorēšanas

Japānas autobūves kompānija "Toyota" atteikusies no olimpisko spēļu sponsorēšanas, kā iemeslu minot to, ka spēles kļuvušas "arvien politiskākas" un sportisti tajās paliek otrajā...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits