Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Britu ministrs karu pret terorismu nodēvē par kļūdu

"Karš pret terorismu" bija kļūda, kas tikai saliedējusi dažādos grupējumus vienotā cīņā pret Rietumiem, The Guardian publicētā rakstā paziņojis Lielbritānijas ārlietu ministrs Deivids Milibends. "Jautājums nav par to, vai mums vajag ar visiem iespējamajiem līdzekļiem apkarot terorismu jau saknē. Mums vajag. Jautājums ir par to, kā to darīt," norādīja ministrs.

Rakstā viņš galvenokārt iebilst pret vienotas spēka stratēģijas izmantošanu pret visiem teroristiskajiem grupējumiem. Viņaprāt, tā kā tiem ir atšķirīgi mērķi un metodes, to iznīcināšanai nepieciešama atšķirīga taktika. "Jo mazāk mēs izšķiram atsevišķos teroristiskos grupējumus un kara stratēģiju veidojam kā vienkāršu cīņu starp mērenajiem un ekstrēmistiem vai labo un ļauno, jo vairāk mēs palīdzam tiem, kuri cenšas apvienot dažādās grupas. Tās ir jāiznīcina jau saknē, neļaujot iegūt ieročus un naudu, atklājot viņu paziņojumu seklumu un novirzot viņu sekotājus demokrātiskā politikā," pārliecināts D.Milibends. "Mums jāatbild terorismam ar likuma varas aizstāvību, nevis tās pakļaušanu pašu interesēm. Cilvēku un tautu vienotība jāveido nevis uz kopīgu ienaidnieku, bet kopīgās identitātes un vērtību pamata," norādīja ministrs.

Vienlaikus jaunievēlētais ASV prezidents Baraks Obama paziņojis, ka starptautiskā teroristu organizācija Al Qaeda un tās līderis Osama bin Ladens joprojām ir ASV drošības "drauds numur viens", ziņo LETA. Viņš arī solīja turpināt priekšteča Džordža V.Buša uzsāktos O.bin Ladena notveršanas centienus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits