Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Britu prinča saderināšanās izraisa interneta krāpnieku bumu

Lielbritānijas prinča Viljama saderināšanās ar ilggadējo draudzeni Keitu Midltonu nekavējoties izraisījusi interneta krāpniecības bumu, uzrodoties virknei viltus interneta vietņu, kas saistītas ar topošā karaliskā pāra vārdiem, saderināšanās un kāzu tēmu, raksta informācijas tehnoloģiju portāls "TheRegister".

Portāls atsaucās uz vairāku datu drošības kompāniju novērojumiem un pētījumiem, kas konstatēja - burtiski dažas stundas pēc oficiālā paziņojuma par saderināšanos samilzis ar princi un Midltonas vārdu saistīto viltus interneta vietņu skaits, kas izplatīja dažādas ļaundabīgas programmiņas.

Meklēšanas motora "Google" Midltonas vārda meklējumos (iespējams, arī ar hakeru paņēmieniem) starp šķietami augstāk vērtētiem rezultātiem parādījušās viltus lapas ar ļaundabīgu programmatūru, portāls noskaidrojis no kompānijas "GFI Software".

Cits uzņēmums, "Websense", atklājis, ka prinča Viljama vārda meklēšana bieži aizved uz "krāpnieku-biedētāju" lapu. Saskaroties ar šāda veida krāpniecību, uzplaiksnī paziņojums, ka lietotāja dators ir inficēts ar vīrusiem, taču tos varot izdzēst ar lejuplādējamu maksas "drošības" rīku.

Šis drošības rīks ir nekam nederīgs un dažkārt pat maskē datora zombēšanas programmu. Tomēr "Websense" norāda, ka visiem interneta meklējumiem, kas saistīti ar aktuālām ziņām, ir 22,4% lielākas izredzes aizvest interneta lietotāju uz viltus vietnēm nekā meklējumi par neaktuālām tēmām.

"TheRegister" raksta, ka šādu viltus vietņu "iedzīšana" starp it kā labākajiem "Google" meklējuma rezultātiem ir pārvērtusies par veselu krāpniecisku industriju, tāpat kā paši krāpšanas paņēmieni - biedēšana, interneta banku paroļu zagšana, pikšķerēšanas vietņu un vēstuļu izplatīšana u.tml.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits