Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Bronzas Aļošas pārvietošanas pirmā gadadiena Tallinā sākas mierīgi

Bez lieliem starpgadījumiem sestdien pagāja bronzas pieminekļa pārvietošanas radīto nemieru pirmā gadadiena Tallinā. Krievu jauniešu organizācijas Načnoj Dozor (Nakts sardze) rīkotājā mītiņā pulcējās tikai ap simts cilvēku.

Tallinas policijas pārstāvji Igaunijas sabiedriskajai televīzijai ETV sacīja, ka šī sestdiena viņu darbā gandrīz ne ar ko nav atšķīrusies no parastas brīvdienas. Uz laiku aizturēti tikuši tikai daži cilvēki par alkoholisko dzērienu lietošanu sabiedriskās vietās.

Asākā vārdu pārmaiņa mītiņā pie Krievu kultūras centra izraisījās, kad tā rīkotājiem tuvumā ar Igaunijas karogu rokās centās pieiet kāds vīrietis, iesakot krievvalodīgajiem pamest šo valsti. Mītiņā jau iepriekš redzētos Načnoj Dozor plakātos bija izteikta prasība pēc aprīļa notikumu taisnīgas izmeklēšanas un pausta neticība valsts iestādēm, ziņo ETV. Organizācija, kurā oficiāli esot tikai pāris desmiti biedru, savu saistību ar pagājušā gada notikumiem noliedz.

Postimees.ee novērojis, ka daži cilvēki nolikuši ziedus pie bronzas Aļošas Tallinas Brāļu kapos, gan Tēnismegi laukumā pilsētas centrā, kur piemineklis atradās līdz pērnā gada 26.aprīlim. Vēlu vakarā daži Načnoj Dozor biedri pulcējās arī pie bāra Woodstock. Tur pērn tika sadurts un vēlāk gāja bojā viens no pilsētas demolēšanā iesaistītajiem jauniešiem.

Mierīgi pagājusi arī bijušā disidenta Tīta Madisona aprīļa notikumiem veltītās grāmatas prezentācija vienā no pilsētas grāmatnīcām.

Igaunijas policija šajās brīvdienās un vēl pāris nedēļu strādās pastiprinātā darba režīmā, tāds noteikts arī uz valsts robežām. Tiek pieļauts, ka akcijas, atzīmējot grautiņu pirmo gadadienu, Tallinas centrā var turpināties arī svētdien.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits