Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Cīnās ar lāzeruzbrukumu draudiem lidmašīnām

Lāzeru spīdināšana lidaparātu virzienā kļuvusi par arvien biežāku problēmu, liekot daudzu valstu likumsargiem rīkoties. ASV Kalifornijas štatā šonedēļ par šāda veida huligānismu arestēti divi cilvēki, bet Čečenijas prezidents Ramzans Kadirovs, reaģējot uz jauniem uzbrukumiem, solījis izņemt lāzerus no veikaliem.

«Kāda starpība, kādā veidā tiek apdraudēta pasažieru dzīvība - izšaujot no ieroča vai uzspīdinot ar lāzeru,» solot rīkoties stingri, uzsvēris R. Kadirovs, raksta Newsru.com. Lāzera stars spēj apžilbināt pilotu, radot īslaicīgu aklumu vai pat tīklenes bojājumus. Visspēcīgākie ir zaļo staru lāzeri.

Tomēr visā Krievijā varētu tikt aizliegta lāzeru pārdošana, par ko lems Valsts dome. Kā uzsvēris Rostovas pie Donas policijas priekšnieks Aleksejs Lapins, šādi uzbrukumi pasažieru lidmašīnām kļuvuši par īstu epidēmiju. Eksperti prognozē, ka to būs vēl vairāk. Šogad reģistrēti jau ap 30 gadījumiem, lielākoties Maskavā, raksta RIA Novosti.Tas vedinot domāt par «jauna veida noziedzīgu apdraudējumu aviācijas nozarei», uzsvēris A. Lapins. Taču Rostova pie Donas turpmāk ar speciāli aprīkotu helikopteru ķers vainīgos.

Par biežiem lāzeruzbrukumu upuriem kļuvuši arī piloti ASV. Pērn reģistrēti 2836 šādi gadījumi, šogad - jau vairāk nekā 1100, vēsta ASV Federālās aviācijas pārvaldes dati. Par šādu pārkāpumu var tikt piespriests līdz pat 11 tūkstošiem dolāru (ap 5,5 tūkstošiem latu) liels sods, taču atsevišķos gadījumos draud arī cietumsods.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits