Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +13 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Dānija - dārgākā ES dalībvalsts

Dāņi dzīvo dārgākajā Eiropas Savienības (ES) dalībvalstī, liecina šonedēļ publicētais Dānijas statistikas biroja pētījums. 

Statistics Denmark salīdzināja patēriņa cenas visās 27 ES dalībvalstīs un noskaidroja, ka Dānijā cenas ir 42% virs ES vidējā līmeņa. Pārtikas preces un bezalkoholiskie dzērieni Dānijā ir par 36% dārgāki nekā vidēji ES, raksta avīze Politiken.

Izņemot maksu par komunikāciju pakalpojumiem, Dānijā viss ir daudz dārgāks, apgalvo Danske Bank eksperts Lass Olsens. Viņš izrēķinājis, ka ik gadu vidējai ģimenei ar bērniem dzīve sadārdzinās par 140 tūkstošiem kronu (12 600 latu). «Mēs par savu naudu iegūstam mazāk. Tas nozīmē mazāku labklājību dāņiem un sliktāku konkurētspēju uzņēmumiem, kuriem ir jāmaksā lielas algas un vairāk par savu patēriņu,» stāsta L. Olsens.

Pēc Dānijas nākamās dārgākās ES dalībvalstis ir Somija un Zviedrija, kur patēriņa preču cenas ES vidējo līmeni pārsniedz attiecīgi par 24% un 22%. Vislētākā dzīve ES ir tās jaunākajās dalībvalstīs Rumānijā (59% no ES vidējā patēriņa cenu līmeņa) un Bulgārijā (51%).

Pētījumā noskaidrojies, ka Latvija ir 22. dārgākā ES dalībvalsts. Pie mums patēriņa cenas ir 72% no ES vidējā cenu līmeņa. Igaunija ierindojas 19. vietā (75%), bet Lietuva - 24. vietā (65%).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits