Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Dānijā skandāls par «izvirtības propagandu» tūrisma reklāmā

Dānijas tūrisma pārvalde VisitDenmark atvainojusies par internetā izvietotu reklāmas klipu, kas Dāniju attēlo kā vienas nakts sakariem piemērotu zemi. Šajā video redzama kāda jauna blondīne, kas vēršas pie skatītājiem ar lūgumu palīdzēt atrast viņas bērna tēvu. «Mēs satikāmies pirms pusotra gada, kad tu biji atvaļinājumā Dānijā,» sieviete vēršas pie iespējamā bērna tēva.

Viņa stāsta, ka kopā ar satikto vīrieti devusies iedzert, bet pēc tam neko īsti neatceras. Viņiem bijis sekss, bet otrā rītā vīrietis jau bija pazudis. «Es neatceros, no kurienes tu esi un kā tevi sauc,» apgalvo sieviete. Viņa uzsver, ka mazais Augusts noteikti esot toreiz satiktā vīrieša dēls, jo kopš tā laika viņa nav ielaidusies ne ar vienu citu.


VisitDenmark pārstāvji vēsta, ka šis reklāmas klips bija iecerēts kā oriģināls paņēmiens uzmanības piesaistīšanai. Taču kritiķi iebilst, ka tas sludina izlaidīgu dzīvesveidu un attēlo Dāniju kā zemi, kur blondīnes gatavas likties gultā ar jebkuru svešinieku. VisitDenmark taisnojas, ka tas bija domāts kā stāsts par «pieaugušu sievieti, kas dzīvo brīvā sabiedrībā un rēķinās ar savas rīcības sekām». Dānijas prese noskaidrojusi, ka šis stāsts bija izdomāts, jo vientuļās mātes lomā iejutusies kāda 27 gadus veca aktrise. Pirms izņemšanas no interneta vietnes YouTube šis klips skatīts vairāk nekā 800 000 reižu, bet lietotāji to nokopēja un izvietoja citviet portālā. YouTube parādījušās arī parodijas par dāņu klipu, piemēram, daži vīrieši stāsta, ka meklē savu bērnu mātes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Skandalozais klips portālā YouTube

Dānijas tūrisma pārvaldes sagatavotais "vientuļās mātes'' klips

Parodija par "vientuļās mātes" klipu

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits