Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +16 °C
Smidzinošs lietus
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Datorzinātnes students ar viltu un hakeru programmas palīdzību iegūst iespēju vērot sieviešu dušas

Kāds amerikāņu datorzinātnes students saņēmis sodu kā seksuāls maniaks pēc tam, kad ar viltu, izmantojot internetu, piemānījis vairākas sievietes, kuras ienesušas savus ar kameru aprīkotos portatīvos datorus dušu telpās.

Tā students panācis iespēju attālināti novērot savus kailos upurus, raksta informācijas tehnoloģiju (IT) portāls The Register.

Trevors Timotijs Hartvels saņēmis gada cietumsodu un piecu gadu uzraudzības termiņu, jo sešām sievietēm ar viltu uzlicis hakeru programmu, kas ļauj pārņemt portatīvā datora kameru savā varā. Hartvelam arī būs jāpiedalās seksuālu noviržu ārstēšanas programmā.

Portāls raksta, ka šāds noziegums nav nekas jauns, jo jau ilgāku laiku ir bijis iespējams nemanot uzlauzt datoros iebūvētas kameras, taču ieguvums parasti bijis nekas cits kā iespēja vērot "upura" ikdienas darbības un tikai retu reizi redzēt kādas sievietes izģērbšanos, ja tas nejauši noticis kameras redzes lokā.

Hartvels pielietojis papildu metodi, upuriem nosūtot viltus brīdinājumu, ka viņu datorā ir bojāts "sensors", taču to varot salabot, vairākas minūtes turot datoru tuvu "tvaikiem, lai sensoru attīrītu". The Register raksta, ka, lai cik nejēdzīgs šāds padoms neliktos, sešas sievietes ienesušas datoru vannas istabā un to tur atstājušas, kamēr dušojušās.

Kā raksta portāls, Hartvels, kurš studiju laikā piepelnījies kā datoru remonta tehniķis ar specializāciju Macintosh modeļos, piekļuvis savu upuru datoriem, piedāvājot atbalsta pakalpojumus. Ar jaunām sievietēm viņš iepazinies "caur draugiem un baznīcā".

Hartvela darbība pamanīta, jo viņš "apstrādājis" datoru, kas piederējis divām māsām, un viena pamanījusi kameras lampiņas neparastu mirgošanu. Apple Macbook modeļos iebūvētai kamerai iedegas maza zaļa lampiņa, ja tā ir ieslēgta, taču "kameru hakeru" programmatūra parasti cenšas kameru darbības lampiņas izslēgt.

Māsas aiznesušas datoru kādam citam tehniķim, kurš atklājis, ka dators uzlauzts. Ierodoties policijai ar kratīšanas orderi, Hartvela datora atmiņas diskā atrasti slepus uzņemti viņu upuru dušošanās video ieraksti un fotogrāfijas.

TheRegister ir IT portāls ar galveno redakciju Lielbritānijā, kurš paralēli nopietnām nozares ziņām pūlas visā pasaulē atrast neparastus un smieklīgus notikumus, kas ir tieši vai netieši saistīt ar IT, tehnoloģijām un zinātni.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits