Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +13 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Dienas replika.Līgums top

Nodomu noslēgt līgumu par stingrāku fiskālo uzraudzību 9. decembrī Eiropas Savienības samitā izteica 26 dalībvalstu vadītāji.

Savukārt Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kamerons nekavējoties paziņoja, ka Apvienotajai Karalistei vienošanās ir nepieņemama. Lielbritānijas vēstnieks Latvijā Endrū Sopers intervijā Dienai atzina, ka Lielbritānija nekad nepiekritīs tādai savas suverenitātes ierobežošanai. Bet suverēnas tiesības pašiem spriest par savu budžetu ir viena no būtiskākajām nacionālajām lietām. Tāpēc britu vēstnieks skaidroja, ka britiem ir nepieņemams princips, ka nacionālie budžeti būtu jānodod Eiropas Komisijai (EK) izvērtēšanai, nepieņems arī finanšu transakcijas nodoklis, kas ir neizdevīgs angļiem, jo apdraudētu Londonas Sitijas kā pasaules finanšu centra konkurētspēju globālajā tirgū.

Pēc Dienas rīcībā nonākušās Eiropas Savienības valstu starpvaldību līguma projekta pirmās redakcijas automātiskas sankcijas par fiskālās disciplīnas neievērošanu joprojām ir darba kārtībā, tomēr EK neizskatīs nacionālo valstu budžetus pirms to apstiprināšanas nacionālajās valdībās. Iespējams, ka tas ļaus arī Lielbritānijai revidēt savu pozīciju. Tāpat tas var līdzēt mūsu pašu politiķiem, kuri baidās par Latvijas suverenitātes pārlieku ierobežojumiem, izšķirties par to atbalstu. Ministru kabinetā nonācis starpvaldību līguma darba variants, savukārt ministriju pārstāvji pirmajā sēdē Briselē otrdien jau vienojušies par līguma potenciālo formu, lai ārkārtas samitā februāra sākumā valstu vadītāji varētu diskutēt par līguma tekstu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits