Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Ebolas vīrusa uzliesmojumā Kongo DR inficēto cilvēku skaits pārsniedzis 2000

Ebolas vīrusa uzliesmojumā Kongo Demokrātiskajā Republikā (Kongo DR) inficējušies jau vairāk nekā 2000 cilvēku, no kuriem divas trešdaļas miruši, paziņojusi šīs valsts Veselības ministrija.

Saskaņā ar ministrijas rīcībā esošo informāciju, kopš uzliesmojuma sākuma pagājušā gada augustā ar Ebolas vīrusu inficējušies kopumā 2008 cilvēki. 1914 no šiem gadījumiem inficēšanās ar Ebolas vīrusu ir apstiprināta laboratorijas pārbaudēs, bet 94 gadījumos pastāv spēcīgas aizdomas, ka notikusi inficēšanās tieši ar šo vīrusu.

"Kopumā bijuši 1346 nāves gadījumi un 539 cilvēki ir atlabuši," informēja ministrija.

Ebolas vīruss izplatās, nonākot saskarsmē ar inficēta cilvēka asinīm un citiem ķermeņa šķidrumiem. Mirstības rādītāji pēc inficēšanās ir ļoti augsti.

Saslimšanas pazīmes ir augsta temperatūra, galvas, muskuļu, kuņģa sāpes, iesnas un citi gripai raksturīgi simptomi. Pēc tam sākas plaša asiņošana.

"Pēdējās nedēļās tendence bijusi pozitīva, lai gan joprojām nepieciešama modrība," norādīja Kongo DR Veselības ministrija.

Ministrija arī pavēstīja, ka samazinājies bruņotu grupējumu uzbrukumu skaits mediķu komandām, kas sniedz palīdzību ar Ebolas vīrusu inficētajiem cilvēkiem. Rezultātā mediķiem "izdevies atgūt daļu no zaudētā laika, lai savaldītu epidēmijas izplatīšanos," paziņoja ministrija.

Šis ir jau desmitais Ebolas vīrusa uzliesmojums Kongo DR pēdējo 40 gadu laikā un smagākais kopš uzliesmojuma Rietumāfrikā 2013.- 2016.gadā, kad dzīvību zaudēja vairāk nekā 11 300 cilvēku.

Centienus ierobežot vīrusa izplatīšanos apgrūtina kaujinieku uzbrukumi ārstniecības iestādēm un naids, ar ko mediķiem reizēm jāsastopas no vietējo iedzīvotāju puses.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits