Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

FIB: Huseins par ieročiem melojis Irānas dēļ

Bijušais Irākas diktators Sadams Huseins pasaulei radījis priekšstatu, ka viņa valstij ir masu iznīcināšanas ieroči, jo baidījies no Irānas, nevis lai draudētu ASV, teikts šonedēļ publiskotajos Federālā izmeklēšanas biroja (FIB) dokumentos. 2004.gadā intervijās ar FIB aģentiem viņš arī sacījis, ka teroristiskās organizācijas Al Qaeda vadītājs Osama bin Ladens ir fanātiķis, ar kuru viņam nav nekā kopēja, raksta The Times.

S.Huseins juties bezspēcīgs Irānas konservatīvo līderu priekšā un baidījies, ka Teherāna vēlas anektēt pārsvarā šiītu apdzīvotos Irākas dienvidus. Tādēļ viņš pat apsvēris iespēju parakstīt vienošanos ar ASV par Irākas aizsardzību. Bailes no Irānas bijis galvenais iemesls, kādēļ A.Huseins neatļāva ANO inspektoriem pārbaudīt aizdomas par kodolieročiem. To kā ieganstu izmantoja bijušais ASV prezidents Džordžs V.Bušs, lai 2003.gadā veiktu iebrukumu Irākā.

S.Huseins stāstījis, ka nekad nav ticies ar O. bin Ladenu un viņiem abiem esot atšķirīga ticība un vīzija. "Es ticu Dievam, bet neesmu apsēsts ar domu, ka reliģijai jābūt jauktai ar politiku," viņš sacījis. Viņš arī apgalvojis, ka neuzskata ASV par Irākas ienaidnieku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits