Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +13 °C
Apmācies
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Financial Times: Ķīnas uzņēmējs pirks plašu teritoriju Islandē

Ķīnas nekustamo īpašumu investors Huans Nubo iegādāsies 300 kvadrātkilometru lielu teritoriju Islandē 100 miljonu ASV dolāru (49 miljonu latu) vērtam ekotūrisma projektam, kurš ietvers arī golfa laukumu, otrdien ziņoja britu laikraksts "Financial Times" (FT).

Huans jau ir parakstījis provizorisku vienošanos par šīs teritorijas iegādi.

Žurnāla "Forbes" 2010.gadā publicētā pasaules bagātāko cilvēku sarakstā Huans bija 161.vietā ar 890 miljonu ASV dolāru (436 miljonu latu) lielu bagātību. Viņa firmai "Zhongkun Group" pieder kūrorti un tūrisma objekti Ķīnā un pārējā pasaulē.

Huans ir bijušais Ķīnas valdības ierēdnis, kurš strādājis Centrālās propagandas departamentā un Celtniecības ministrijā.

Izdevums "Iceland Review Online" pagājušajā nedēļā ziņoja, ka Huans trešdien parakstījis vienošanos ar zemes īpašniekiem, tostarp Islandes valdību. Lai zemes iegādes darījums tiktu noslēgts, tas jāapstiprina gan Islandei, gan Ķīnai.

Islande atrodas stratēģiski svarīgā vietā starp Eiropu un Ziemeļameriku un tiek uzskatīta par potenciālu centru Āzijas kravu transportēšanai, ja klimata izmaiņas padarītu Arktikas ūdeņus piemērotus kuģošanai.

Islandes ekonomiku 2008.gada rudenī piemeklēja sabrukums, jo šīs valsts komercbankas bija ieguldījušas milzu līdzekļus riskantos vērtspapīros, kas pēkšņi kļuva bezvērtīgi. Valsts pārņēma trīs lielākās bankas un devalvēja nacionālo valūtu, strauji pieauga bezdarbs.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits