Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

FOTO: Afganistāna žurnālistes acīm

Afganistānā pavasara atnākšanu gaida gan ar bažām par jaunu terora viļņu atsākšanos, gan ar cerībām, ka 30 gadus ilgušajos karos plosītā zeme pamazām atgriežas ikdienas dzīvē.

Ne viens vien Dienas satikts afgānis atzina, ka neatbalsta Taleban kustību, jo tās rīkotajos terora aktos aizvien biežāk cieši tieši mierīgie civiliedzīvotāji. Talibu aktivitātes līdz ar siltāka laika iestāšanos, kā secina Afganistānā izvietoto NATO spēku vadība, pēdējos gados pastiprinājušās. Izņēmums nebūšot arī šis pavasaris. Afgāņi atzīst, ka kara un vardarbības vietā vēlas pastāvīgu darbu, lai nodrošinātu iztiku ģimenēm un varētu skolot bērnus. Vairums no viņiem jau ir pieradis pie starptautisko spēku klātbūtnes, kas solās palielināties pirms augustā plānotajām Afganistānas prezidenta vēlēšanām.

Par to, cik saspringta situācija valda nemierīgajos Afganistānas dienvidu reģionos, ko par savām nākotnes iespējām domā afgāņu jaunieši un kas solās kļūt par pieprasītāko afgāņu eksportpreci, šonedēļ lasiet žurnālistes Guntas Slogas reportāžās no Afganistānas laikrakstā Diena. Savukārt portālā aplūkojiet foto stāstus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits