Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

G20 brīdina par populisma draudiem globālajai ekonomikai

Ķīnas finanšu ministrs Lou Dzjivei, runājot G20 valstu vārdā, piektdien aicinājis uzmanīties no populisma draudiem globālajai ekonomikai.

Pēc G20 valstu tikšanās Vašingtonā Ķīnas ministrs sacīja, ka politiķi pakļaujas "dziļam antiglobalizācijas populismam" un izmanto attiecīgus saukļus, lai iegūtu vēlētāju atbalstu, kas savukārt novedis pie neskaidrības.

Viņš pauda pārliecību, ka populisms ir viens no lielākajiem draudiem globālajai izaugsmei, ko nopietni apdraud arī ģeopolitiskie konflikti un trauslas banku sistēmas. Lou norādīja, ka nenoteiktība un riski, ar ko saskaras globālā ekonomika, ir pieauguši, vairākās valstīs gaidāmas nozīmīgas vēlēšanas, vēl nav zināms, kāda tieši būs "Brexit" ietekme, un pieaug finanšu sistēmu trauslums, tāpat kā pieaug ģeopolitiskā spriedze.

Ministrs neminēja konkrētas vēlēšanas vai politiķus, bet ASV priekšvēlēšanu kampaņā republikāņu prezidenta amata kandidāts Donalds Tramps acīmredzami izmanto populismu, kas bija stipri jūtams arī Lielbritānijā pirms referenduma par izstāšanos no Eiropas Savienības (ES). Arī Vācijā un Francijā, kur gaidāmas vēlēšanas, populisms pieņemas spēkā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits