Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā 0 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

G20 samits: 19 valstis apliecina gatavību pildīt Parīzes klimata vienošanos

G20 samita gala paziņojumā pasaules līderi sola cīnīties pret klimata pārmaiņām, 19 no 20 valstīm, izņemot ASV, atkārtoti apliecinot gatavību pilnībā pildīt Parīzes klimata vienošanos.

Gala paziņojums pēc divu dienu G20 samita Japānas pilsētā Osakā līdzinās paziņojumam pēc pagājušā gada G20 samita Argentīnā, taču tā izstrāde bijusi smaga sakarā ar ASV iebildumiem.

Paziņojumā norādīts, ka līderi centīsies panākt zemākas oglekļa emisijas, strādājot pie finansējuma ilgtspējīgai attīstībai un labākām inovācijām.

Līderi sola "izskatīt plašu loku tīro tehnoloģiju un pieeju, ieskaitot gudrās pilsētas, uz ekosistēmām un kopienām balstītas pieejas".

Francijas prezidents Emanuels Makrons paziņoja, ka pasaules līderiem klimata izmaiņu jautājumos būtu "jāiet daudz tālāk".

"Mēs izvairījāmies no iešanas atpakaļ, (..) taču mums ir jāiet daudz tālāk," paziņoja Makrons pēc tam, kad 19 valstis bez ASV parakstīja solījumu pildīt Parīzes klimata vienošanos.

Jau iepriekš tika prognozēts, ka ASV nepiekritīs stingram formulējumam globālās sasilšanas jautājumā samita gala paziņojumā, ņemot vērā, ka ASV prezidents Donalds Tramps pērn paziņoja par ASV izstāšanos no ANO Parīzes klimata vienošanās.

ASV samita gala paziņojumā atkārtoja savu lēmumu izstāties no Parīzes vienošanās, jo tas nav labvēlīgs amerikāņu strādniekiem un nodokļu maksātājiem.

Vācijas kanclere Angela Merkele pauda gandarījumu par faktu, ka G20 līderi spējuši noturēt pozīcijas klimata izmaiņu jautājumā pēc pagājušā gada samita, 19 no viņiem atkārtoti apliecinot gatavību pildīt Parīzes vienošanos.

Top komentāri

ļuļa
ļ
nu un kurš te mums tagad ir populists? ekonomiskā izaugsme un globalizācija pēc definīcijas nav savienojamas ar dabas aizsardzību un siltumnīcas efekta ierobežošanu. kā viņi to taisās darīt? ražojot no retzemju metāliem akumulatorus un elektroniku ķīnā un tad ar transporta kuģiem, tērējot fosilo enerģiju un piedrazojot jūras, vest to visu uz eiropu? loģika forša, tikai ar cīņu pret klimata izmaiņām tam nav nekāda sakara.
Irlielāmērāticams>Scorseze
I
KA KLImata "alarmisti" ir viss, ko vēlies , tikai ne "idioti". Idioti tik perfektu naudas taisīšanas , politiska spiediens izdarīšanas, jaunattīstības valstu sabremzēšanas mehānismu nespētu izdomāt. Nu nekādi!!!
Balts
B
Paldies , nevajag. Vasara uz goda !
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits