Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Grupu Eagles of Death Metal izslēdz no diviem franču mūzikas festivāliem

Divi franču mūzikas festivāli izslēguši no programmas amerikāņu rokgrupu Eagles of Death Metal par solista Džesija Hjūza izteikumiem, ka koncertzāle Bataclan esot uzskatāma par līdzvainīgu teroristu uzbrukumā.

Kā ziņots, pagājušā gada novembrī Bataclan koncertzālē Eagles of Death Metal koncerta laikā sākās teroristu uzbrukums, kurā dzīvību zaudēja 89 cilvēki. Teroristu uzbrukumos pilsētā kopumā tika noslepkavoti 130 cilvēki.

Hjūzs martā izteica pieļāvumu, ka vairāki koncertzāles apsargi esot zinājuši par uzbrukumu. Pēc Bataclan pārstāvju iebildumiem Hjūzs atvainojās par izteikumiem, bet pagājušonedēļ publicētā intervijā atkārtojis apsūdzības.

"Nevar noliegt, ka teroristi jau bija iekšā. Viņiem kaut kā tur bija jāiekļūst," Hjūzs sacīja intervijā žurnālā Taki's Magazine. "Apšaudes laikā es izgāju ārā, un aizkulišu durvis stāvēja vaļā. Kā gan tas notika?"

Pēc Hjūza izteikumu publiskošanas franču festivāli Rock En Seine un Cabaret Vert izslēguši grupu no programmas, sakot, ka "pilnībā nepiekrīt Džesija Hjūza nesenajām apsūdzībām".

"Simtiem cilvēku tika izglābti, pateicoties apsargu drosmei un profesionālismam," teikts Bataclan zāles paziņojumā, kas tika publiskots martā.

Hjūzs iepriekš izteicies, ka notikušais atstājis lielu iespaidu uz viņa psiholoģisko labklājību.

Kā jau ziņots iepriekš, šī gada novembrī Bataclan koncertzālē plānoti pirmie koncerti kopš slaktiņa. 16.novembrī tur koncertēs britu dziedātājs Pīts Dohertijs, bet 18.novembrī paredzēta senegālieša Jusu Ndūra un viņa grupas Super Etoile de Dakar uzstāšanās.

Decembrī plānoti amerikāņu rokgrupas Nada Surf un franču repa apvienības MZ koncerti.

Bataclan pārstāvji paziņoja, ka ēkas iekšienē sākti remontdarbi, taču "nav noteikts konkrēts datums, kad tā tiks no jauna atvērta".

Grupa Eagles of Death Metal vairākkārt paudusi gatavību atgriezties ar koncertu Bataclan zālē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits