Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Gruzija noliedz plānus valstī izsludināt kara stāvokli

Augsti stāvoša Gruzijas amatpersona sestdien noliedza plašsaziņas līdzekļos izskanējušās ziņas, ka valdība gatavojas valstīs izsludināt kara stāvokli saistībā ar situāciju Dienvidosetijā.

"Tbilisi netika evakuēti valdības iestāžu darbinieki, un netiek plānots izziņot kara stāvokli," aģentūrai AFP norādīja Gruzijas Nacionālās Drošības padomes sekretārs Aleksandrs Lomaja.

Gruzijas valdība pēc apspriedes sestdienas rītā nolēma neizziņot valstī ārkārtas stāvokli, viņš teica.

"Mēs apsvērām nepieciešamību izziņot ārkārtas stāvokli. Tomēr mēs izlēmām vismaz pagaidām to nedarīt," viņš uzsvēra.

Dienvidosetijā, kuras lielāko daļu savā kontrolē piektdien dienas pirmajā pusē pārņēma Gruzijas karaspēks, piektdien dienas otrajā pusē no Krievijā ietilpstošās Ziemeļosetijas tika ievesti aptuveni 150 Krievijas tanki un cita bruņutehnika, kas Dienvidosetijas galvaspilsētā Chinvali iesaitījušies karadarbībā pret Gruzijas spēkiem.

Sestdien sadursmes turpinās.

Dienvidosetijas valdības pārstāve Irina Gaglojeva sestdien paziņoja, ka karadarbībā Dienvidosetijā piektdien gājuši bojā aptuveni 1600 cilvēku.

Saskaņā ar Gruzijas prezidenta Mihaila Saakašvili teikto operācija tika sākta naktī uz piektdienu pēc tam, kad Dienvidosetijas spēki uz Gruzijas pozīcijām atklājuši raķešu uguni. Gruzija, ieņemot Dienvidosetiju, izmantoja tankus, aviāciju un artilēriju.

Krievijas kara lidmašīnas piektdien bombardēja vairākus militāros objektus Gruzijas teritorijā, nogalinot trīs cilvēkus.

Abhāzija un Dienvidosetija 90.gadu sākumā pasludināja neatkarību no Gruzijas, taču tās nav atzinusi neviena pasaules valsts. Maskava atbalsta abu separātisko republiku valdības un ir piešķīrusi Krievijas pilsonību lielākajai daļai to iedzīvotāju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits