Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Hakeri savos uzbrukumos izmanto Floridas plēsoņdelfīna treneres nāvi

Hakeri izmanto trešdien Floridā notikušās plēsoņdelfīna treneres nāvi, lai ziņkārīgajiem inficētu datorus un zagtu kredītkaršu informāciju, brīdina tīmekļa drošības uzņēmums.

Trešdien plēsoņdelfīns, kuru dēvē arī par zobenvali vai vali-slepkavu, nogalināja savu 40 gadus veco treneri Donu Branšo, kura parkā bija strādājusi jau 16 gadus. Trenere glaudījusi dzīvnieka galvu, kad 5,4 tonnas smagais Tilikums sagrābis treneres saņemtos matus un ievilcis sievieti baseinā. Izmeklētāji noskaidroja, ka Branšo nāves iemesls bija vairāki ievainojumi un noslīkšana.

Tīmekļa drošības uzņēmuma "Sophos" vecākais konsultants Greiems Klūlijs pastāstīja, ka tie, kuri meklē ar plēsoņdelfina uzbrukumu saistītus video, izmantojot tādas atslēgfrāzes kā "plēsoņdelfīns video attēli" vai "Dona Branšo video", riskē iegūt bīstamus meklēšanas rezultātus.

"Varētu domāt, ka ikviens, kurš meklē šī traģiskā notikuma video, saņem pelnīto, taču hakeru rīcība, cenšoties nopelnīt, izmantojot nevainīgas sievietes nāvi, ir nudien pretīga," savā emuārā norādījis Klūlijs.

Hakeri izveidojuši mājaslapas, kurās it kā atrodami "baisi video materiāli", kuros redzams, kā plēsoņdelfīns Tilikums ievelk pieredzējušo treneri Branšo ūdenī izpriecu parkā "SeaWorld" Floridā, ASV. Noklikšķinot uz norādītās saites, tīmekļa lietotāju monitoros parādās viltus pretvīrusa brīdinājums.

Brīdinājumā teikts, ka lietotāja datorā atklāta drošības problēma, tāpēc lietotājam izteikts aicinājums lejupielādēt pretvīrusu programmu, kuras apmaksai nepieciešams ievadīt kredītkartes informāciju. Viltus brīdinājumus ir grūti atcelt, un dators var pārtraukt reaģēt uz ievadītajām komandām.

Līdzīgi hakeri rīkojās arī pēc amerikāņu aktrises Natašas Ričardsones nāves, slēpojot Kanādā, un pēc ASV aktiera Patrika Sveizija nāves.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits