Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Ieviesīs vienotu biļešu pārdošanas sistēmu vilcieniem pa Eiropu

Lai padarītu vienkāršāku ceļošanu ar vilcienu pāri Eiropas Savienības valstu robežām, Eiropas Komisija nolēmusi radīt tādas pašas biļešu iegādes un braucienu plānošanas iespējas kādas ir aviosatiksmē, ziņo Latvijas radio.

Latviju izmaiņas pagaidām tieši neskars, jo mums nav savienojums ar pārējās savienības dzelzceļa tīklu. Atjaunot vecās sliedes uz Igauniju un Lietuvu varētu sākt nākamgad, bet jauna ātrvilciena līnijas "Rail Baltica" projekts vēl ir izpētes stadijā. Taču statistika rāda, ka Latvijas iedzīvotāji arvien vairāk izvēlas pa Eiropu pārvietoties ar vilcienu, ziņo Latvijas radio.

Izņemot dažus lielākos tiešos dzelzceļa savienojumus, pašlaik pasažieriem ir visai ierobežotas iespējas iegādāties vilciena biļetes, braucieniem pāri Eiropas Savienības valstu robežām. Eiropas Komisija to skaidro ar to, ka līdz šim dzelzceļa satiksme vairāk attīstīta valstu iekšienē, kādēļ pastāv ļoti atšķirīgas un savstarpēji nesavienojamas biļešu rezervēšanas sistēmas, informē Latvijas radio.

Komisija vēlas panākt, lai nākotnē rezervēt vilciena biļeti no Barselonas līdz Briselei vai no Berlīnes līdz Bratislavai būtu tik pat vienkārši kā tāda paša maršruta lidojumam, pagājušajā nedēļā paziņoja transporta komisārs Sīms Kallass.

Vienota biļešu pārdošanas sistēma nāktu par labu, jo nereti pat vienas valsts ietvaros biļešu iegāde sagādā problēmas, kaut vai tādēļ, ka mājas lapas nav pieejamas svešvalodās. Lai saplānotu maršrutus, piemēram, tūrisma firmām bieži nākas izmantot citu valstu partnerus, par ko klientam papildus jāmaksā.

Eiropas komisijas pagājušajā nedēļā pieņemtais lēmums, lai padarītu ērtāku ceļošanu ar vilcienu, liks dzelzceļa kompānijām standartizēt datus, kas skar vilcienu kustības sarakstus un braukšanas maksas. Nākamgad plānots spert pēdējos soļus, lai dzelzceļa kompānijas un biļešu tirgotāji savas sistēmas saskaņotu ar ES standartiem un datus varētu izmantot dažādi operatori, informē Latvijas radio.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits