Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Igauņi pasaulei stāsta par digitālajiem sasniegumiem

Igauņi nolēmuši uzsvērt savus vērienīgākos sasniegumus digitālās sabiedrības veidošanā. Lai aktīvāk popularizētu panākumus visā pasaulē, šonedēļ ir atklāta interneta mājaslapa e-Estonia.com.

«Cerams, šī lapa kļūs par vērtīgu informācijas avotu visiem tiem, kas ieinteresēti informācijas sabiedrības attīstībā, un sniegs atbalstu un iedvesmu profesionāļiem un interesentiem starptautiskā līmenī,» e-Estonia.com pārstāvja Indreka Vimberga teikto citējusi nacionālā raidsabiedrība ERR.

Mājaslapā atrodama informācija par Igaunijas digitālajiem sasniegumiem dažādās jomās: valdības darbā, biznesā, pilsoņu un veselības jomā, izglītībā, vides labiekārtošanā, sabiedriskās drošības un kiberdrošības sektorā. Kā piemērus no plašā klāsta var izcelt augsti attīstīto elektroniskās balsošanas sistēmu. Turklāt Igaunija ir valsts, kurā topošais uzņēmējs savu biznesu var reģistrēt elektroniski tikai 20 minūšu laikā, kas ir viens no ātruma ziņā labākajiem rādītājiem visā pasaulē.

«Igaunijas panākumi balstās uz inovācijām, jaunu ideju ģenerēšanu un to īstenošanu. Taču vēl ir svarīgi tas, kā mēs pasniedzam savu progresu pārējai pasaulei,» savu atbalstu piektdien atklātajai mājaslapai paudis arī prezidents Tomass Hendriks Ilvess.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits