Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Igauņu žurnālists par meteorītu: steidzoties par muļķi paliksi

«Meteorīts vai ne, bet virtuālais krāteris iznācis diezgan iespaidīgs,» tā par Latvijas viltus meteorītu otrdien komentārā raksta Postimees žurnālists Nēme Korvs. Viņš norāda, ka šis gadījums nebūt nav tik smieklīgs kā liktos, jo norāda uz kādu bīstamību – noķert nepārbaudītus jaunumus un tos izplatīt tagad ar pasaules tīmekļa starpniecību cenšas visi.

Tāpēc steidzoties, par muļķi paliksi, secina N.Korvs.Tikmēr Zviedrijas _Tele2_ koncerna informācijas vadītāja Pernila Oldmarka zviedru aģentūrai _TT _atzinusi, ka Latvijas meteorīta krātera bedre patiešām esot daļa no uzņēmuma mārketinga kampaņas. Jau ziņots, ka Latvijas mobilo sakaru operators SIA _Tele 2_ atzinis - inscenējums ar Mazsalacas novadā it kā nokritušo meteorītu bijis reklāmas triks._Tele 2_ koncerna pārstāve P.Oldmarka savukārt stāstījusi: «Meteorīta kritiens ir daļa no vēstījuma. Vairāk es diemžēl nevaru stāstīt, jo tad ir risks sabojāt kampaņu.» Viņa sola, ka uzņēmums segs radušos izdevumus Latvijā. «Pats par sevi saprotams - mēs segsim izdevumus. Tā taču ir tikai bedre, kas izrakta mūsu uzdevumā, un es pieļauju, ka mums [_Tele 2_] bija zemes īpašnieka atļauja [tā rīkoties],» aģentūrai _TT _teikusi P.Oldmarka.Tomēr igauņu komentētājs N.Korvs stāstu par Latvijas meteorītu neuzskata par joku vien. «Tagad jaunumus cenšas saķert vēl pirms ir noskaidrots, vai tas patiešām ir noticis. Un tajā vainojami ne tikai masu mediji, - mediju vidē steidzas visi,» spriež N.Korvs. Par nu jau bēdīgi slaveno Latvijas Mazsalacas viltus meteorītu ziņas pirmdien patiešām aplidoja vai visu pasauli, par to mediji vēstīja gan angļu, gan vācu un krievu valodā. Tiesa, virsraksti galu galā vēstīja, ka Latvijā nokritušais meteorīts ir bijis inscenējums un, kā atzīmē Vācijas avīzes _Sueddeutsche Zeitung online_ versija, «tā finanšu krīzes nomāktās valsts cilvēki mēģinājuši sevi inspirēt».Tomēr, pēc igauņa N.Korva domām, «tagad, lai pārsteigtu Baltijas tautas, nav vajadzīgs meteorīts. Ar to lieliski tiek galā vispasaules tīmeklis». Viņš arī raksta, ka tā saucamajos sociālajos tīklos vakar ļaudis smējās par Lietuvas premjerministra Andrus Kubiļus izteikumu, salīdzinot lata devalvāciju ar meteorīta krišanu. «Meteorīts vai ne, bet virtuālais krāteris iznācis diezgan iespaidīgs,» raksta N.Korvs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukraiņi notriekuši 67 krievu šahedus

Ukraiņu karavīri notriekuši 67 dronus "Shahed" un vienu vadāmo aviācijas raķeti H-59/69, ko naktī uz pirmdienu uz Ukrainu raidīja Krievijas karaspēks, pavēstīja Ukrainas Gaisa spēki.

Gaisa triecienā nogalināts Hamās līderis Libānā

Gaisa triecienā Libānas dienvidos pirmdien nogalināts palestīniešu grupējuma "Hamās" līderis šajā valstī, pavēstīja grupējums, vienlaikus mediji vēsta par triecienu palestīniešu bē...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits