Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Īlons Masks paziņo par aiziešanu no Twitter

ASV elektrisko automašīnu ražošanas uzņēmuma Tesla Motors vadītājs Īlons Masks piektdien Twitter paziņoja, ka viņš atvienojas no šīs mikroblogošanas platformas, dodot priekšroku ziņu un diskusiju platformai Reddit.

Aiziešana no Twitter būs radikāla pārmaiņa Maskam, kurš bija tvītojis tik brīvi, ka ASV Vērtspapīru un biržu komisija (SEC) viņu pērn apsūdzēja par investoru maldināšanu tviterī ar nepatiesiem paziņojumiem par plāniem pārtraukt Tesla akciju kotēšanu biržā.

Tesla un Masks pērn oktobrī pēc vienošanās ar SEC piekrita kopumā samaksāt 40 miljonu dolāru lielu sodanaudu, un Masks piekrita atkāpties no direktoru padomes priekšsēdētāja amata, ko viņš nedrīkstēs ieņemt vismaz trīs gadus. Masks gan saglabāja uzņēmuma vadītāja amatu.

"Neesmu pārliecināts par Twitter labumu," Masks piektdien paziņoja vairāk nekā 29 miljoniem sekotāju, nosūtot vairākus tvītus. "Reddit vēl šķiet labs."

"Atvienojos," pēdējā tvītā pavēstīja Masks.

Vīrietis, kurš pērn palīdzēja izglābt 12 zēnus no zemūdens alas Taizemē, ir Losandželosā iesūdzējis Masku tiesā par apmelošanu, jo Masks pēc publiska strīda ar šo britu speleologu viņu Twitter nosauca par "pedo puisi".

Masks oktobrī iesniegumā tiesai paziņoja, ka viņam nav bijis nodoma apsūdzēt šo vīrieti pedofilijā. Masks apgalvoja, ka viņa jaunības gados Dienvidāfrikā šis epitets esot bijis plaši izplatīts lamuvārds.

Ir paredzēts, ka lietas iztiesāšana sāksies 2.decembrī.  

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits