Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Indieši iznīcina krievu militārās izaugsmes sapni

Krievijas militārās varenības izaugsmes un modernizācijas iespējas samazinājis zaudējums «gadsimta vērienīgākajā» konkursā, ko rīkoja Indija. Konkursā par 126 daudzfunkcionālo kaujas iznīcinātāju piegādi 10 miljardu dolāru vērtībā indieši nolēma pieņemt nevis Krievijas un ASV, bet gan Eiropas ražotāju piedāvājumus, vēsta Kommersant.

Lai gan Krievijas amatpersonas cenšas neizrādīt satraukumu par zaudējumu, eksperti šo līgumu bija nodēvējuši par «dzīvības vai nāves jautājumu» valsts militārās rūpniecības nākotnei, raksta Newsru.com. Tas esot nāves spriedums krievu iznīcinātājiem MiG-35, ko tagad neredzēt arī Krievijas Gaisa spēku rindās. Turklāt pārdot tos starptautiskā tirgū pēc šāda zaudējuma kļūst krietni sarežģītāk.

Krievija bija pilnīgi pārliecināta par uzvaru. Tai pēdējā dekādē jau bijuši vairāki ievērojami aizsardzības jomas kontrakti ar Indiju. Turklāt indiešu partneri pirms tam atzinīgi novērtējuši piedāvātos MiG-35, kas ir Indijai jau piederošo krievu MiG-29 uzlabotais variants.

Indijas puses izplatītajā paziņojumā iekļauti 14 detalizēti punkti ar atteikuma iemesliem, starp kuriem minēts arī neapmierinošs dzinēju darbības ātrums.

Indija no 2006. gada bijusi pasaulē lielākā bruņojuma iepircēja, kuras ievērojamākais piegādātājs bija Krievija, vēsta Stokholmas Starptautiskā miera pētījumu institūta (SIPRI) dati. Turklāt Indija ir otrs nozīmīgākais Krievijas klients tūlīt pēc Ķīnas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits