Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Sestdiena, 6. jūlijs
Anrijs, Arkādijs

Indijā bez elektrības paliek 300 miljoni cilvēku

Indijas ziemeļus pirmdien pārsteidzis viens no lielākajiem pārtraukumiem enerģijas padevē pēdējo desmit gadu laikā, atstājot bez elektrības vairāk nekā 300 miljonus cilvēku.

Uz sešām stundām pārstājusi darboties visa ziemeļu energosistēma, radot haosu deviņos Indijas štatos, tostarp valsts galvaspilsētā Deli, informēja elektroenerģijas ministrs Sušils Kumars Šinde.

Elektroenerģijas trūkuma dēļ apstājās aptuveni 300 pasažieru vilcienu, kuru nogādāšanai drošībā nācās izmantot dīzeļdzinējus. Deli metro sāka darbu ar novēlošanos un visu rīta cēlienu darbojas tikai ar 25% jaudu. Nedarbojās arī luksofori, radot sastrēgumus un haosu pilsētas ielās. Tika slēgti septiņi Deli ūdensapgādes uzņēmumi, bet lielākās slimnīcas un lidostas spēja darboties normāli, pateicoties rezerves elektroapgādes sistēmai, informēja amatpersonas.

Ziemeļu energosistēma aptver plašu reģionu, kurā mitinās 28% no Indijas 1,2 miljardiem iedzīvotāju. Šinde paziņoja, ka notikušais ir negadījums, bet precīzus enerģijas padeves pārtraukuma cēloņus izmeklēs īpaši šim nolūkam izveidota komiteja. Ziemeļu energosistēmas apsaimniekotāja PSOC sniegtā informācija liecina, ka lielākajā daļā reģiona elektroenerģijas padeve jau ir atjaunota un līdz dienas beigām sistēma darbosies ar pilnu jaudu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits