Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Indija pie robežām ar Pakistānu un Ķīnu izvietos tanku karaspēku

Indija Himalajos pierobežas zonās ar Ķīnu un Pakistānu izvietos padomju ražojuma tankus T-72, vēsta laikraksts Hindustan Times, atsaucoties uz informācijas avotu valsts Aizsardzības ministrijā.

Pēc izdevuma rīcībā esošās informācijas, jautājums par tanku izvietošanu jau apspriests ar Indijas sauszemes spēku Ziemeļu virspavēlniecības vadītāju ģenerālleitnantu K.T. Parnaiku (KT Parnaik), kas ir atbildīgs par Džammu un Kašmiras štata teritoriālās vienotības kontroli. Pēc militārpersonas vārdiem, reģionā nepieciešams palielināt aizsardzības potenciālu.

Agrāk, 5. oktobrī, Indijas sauszemes karaspēka štāba priekšnieks, ģenerālis Vidžavs Kumars Singhs (Vijay Kumar Singh) paziņoja, ka Pakistānas Kašmiras štatā (kuru Indija uzskata par nelikumīgi okupētu) atrodas „aptuveni četri tūkstoši ķīniešu”, ieskaitot Ķīnas Tautas atbrīvošanās armijas karavīrus.

Indiju uztrauc galvenokārt Ķīnas armijas inženiertehnisko vienību un liela daudzuma būvtehnikas klātesamība „okupētajā teritorijā”.

Kā paskaidrojis V. Parnaiks, Indiju tāpat nopietni satrauc Ķīnas karaspēka paaugstinātās aktivitātes pie faktiskās kontroles līnijas uz robežas ar Ķīnu, kuras garums pārsniedz četrus tūkstošus kilometru. Indija un Ķīna 1996. gadā parakstīja līgumu, saskaņā ar kuru abas puses apņemas neuzsākt nekādus darbības robežas pārskatīšanai. Bez tam, pēc Indijas militārpersonu domām, draudzīgās attiecības starp Pekinu un Islamabadu apdraud faktiskās kontroles līnijas pie Indijas un Pakistānas robežas veselumu.

Indija un Pakistāna sen apstrīd Indostānas pussalas ziemeļrietumos esošās Kašmiras valstisko piederību. Faktiski reģions sastāv no Indijas Džammu un Kašmiras štata un pašpasludinātās Azadas Kašmiras (Brīvās Kašmiras) valsts, kura atrodas Pakistānas kontrolē. Vienlaikus reģiona sadalīšanās nav apstiprināta nevienā oficiālā līgumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits