Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Irākas partijas piekrīt sadarboties

Lielākā Irākas sunnītu partija Saskaņas fronte ceturtdien piekrita atgriezties valdībā, tādējādi rosinot cerības, ka jau tuvākajā laikā valsts pārvaldē varētu sadarboties visi lielākie politiskie spēki, izņemot radikālā šiītu garīdznieka Moktadas el Sadra atbalstītājus. Tagad Saskaņas frontei jāiesniedz kandidātu saraksts ministru amatiem, kas varētu notikt jau nākamo dienu laikā.

Kā ziņo _Reuters_, Saskaņas frontes pievienošanās valdībai ir viens no galvenajiem ASV valdības mērķiem, un paziņojums vērtējams kā nozīmīgs Irākas iekšpolitiskās situācijas uzlabojums. Taču premjerministrs Nuri el Maliki ceturtdien atkārtoja kaujiniekiem izteikto aicinājumu nolikt ieročus, kas liecina par viņa nevēlēšanos salīgt mieru ar M.el Sadra kustību. Radikālā garīdznieka atbalstītāji apgalvo, ka valdība aktīvi cenšas atbrīvoties no viņiem, lai gūtu pārliecību par savu uzvaru oktobrī paredzētajās pašvaldību vēlēšanās.Saskaņas fronte N.el Maliki valdību pameta pērn, kad valstī pastiprinājās vardarbība starp abu galveno islāma novirzienu atbalstītājiem. Taču pēdējā gada laikā tā ir krietni mazinājusies, un Saskaņas fronte jau paudusi atbalstu Bagdādes cīņai pret M.el Sadra Mehdi armiju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukraiņi atstājuši Vuhledaru

Ukraiņu vienības ir atstājušas Vuhledaru, lai saglabātu personālsastāvu, kara tehniku un ieņemtu pozīcijas turpmākai cīņai, trešdien paziņojusi Ukrainas armijas grupa "Hortica".

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits