Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +21 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Irānas līderi nodēvē Izraēlu par svešķermeni Tuvajos Austrumos

Irānas līderi piektdien kārtējo reizi nākuši klajā ar Izraēlai naidīgiem izteikumiem. Pret Izraēlu vērstu retoriku izmantojis gan līdzšinējais prezidents Mahmuds Ahmadinedžads, gan viņa topošais pēctecis Hasans Rohani, kurš prezidenta pienākumus pārņems 3.augustā.

Vienā no savām pēdējām uzrunām, vēl esot Irānas prezidenta amatā, Ahmadinedžads brīdināja, ka gaidāma reģionāla vētra, kas "iznīdēs cionisma pamatus". Irānas līdzšinējais prezidents arī pauda pārliecību, ka Izraēlai "nav vietas šajā reģionā".

Savā uzrunā Ahmadinedžads Izraēlu un tās atbalstītājus Rietumos apsūdzēja nemieru sēšanā Tuvajos Austrumos, apgalvojot, ka "viņu sapnis ir pieredzēt, kā reģionālo valstu griba iznīdēt Izraēlu tiek pārvērsta pilsoņu karā."

Savukārt Rohani Izraēlu piektdien nodēvēja par svešķermeni, kas būtu jāaizvāc. "Cionistu režīms ir rēta, kas musulmaņu pasaulei gadiem ilgi uzspiesta un kas ir jāattīra," sacīja Rohani.

Jāpiebilst, ka piektdien Irānā notiek vērienīgi mītiņi palestīniešu atbalstam. Valsts televīzijā demonstrētajos kadros redzami tūkstošiem cilvēku, kas pieprasa "Nāvi Izraēlai" un "Nāvi Amerikai".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits