Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Irānas prezidenta runa aptumšo ANO konferenci

Rasisma apkarošanai veltīto ANO konferenci pirmdien aizēnoja Irānas prezidenta Mahmūda Ahmadinedžāda runa, kurā viņš apsūdzēja Izraēlu nežēlīga un rasistiska režīma izveidošanā. Protestējot pret šiem izteikumiem, rietumvalstu delegāti izgāja no zāles.

M.Ahmadinedžāda runas izraisītais skandāls aptumšojis Šveices pilsētā Ženēvā notiekošo konferenci, kuras nolūks ir mazināt rasismu un neiecietību pasaulē. Uzzinot par M.Ahmadinedžāda došanos uz Ženēvu, vairākas rietumvalstis ar ASV priekšgalā jau pirms konferences sākuma paziņoja, ka negrasās piedalīties šajā pasākumā. Viņu bažas apstiprinājās, jo M.Ahmadinedžāds izmantoja savu runu, lai nosodītu Izraēlu. Viņš paziņoja, ka 1948.gadā okupētās Palestīnas teritorijā izveidots rasistisks režīms, kas apspiedis palestīniešus.

Daži protestētāji, kas bija uzlikuši klaunu parūkas, centās izjaukt M.Ahmadinedžāda runu, kliedzot "rasists, rasists!", ziņo Reuters.

Kad prezidents sāka izklāstīt savus iebildumus pret Izraēlu, daļa delegātu piecēlās kājās un pameta zāli. Taču citi palika un aplaudēja M.Ahmadinedžāda runai. Izraēla tikmēr nolēmusi atsaukt savu vēstnieku no Šveices, protestējot pret Šveices prezidenta tikšanos ar M.Ahmadinedžādu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits