Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 4. jūlijs
Sandis, Uldis, Ulvis, Sandijs

Irānu satricina 40 gadu laikā spēcīgākā zemestrīce

Irānas dienvidaustrumus otrdien satricinājusi 7,5 magnitūdas stipra zemestrīce, pavēstīja valsts Seismoloģiskais centrs. Savukārt ASV Ģeoloģiskais dienests (USGS) zemestrīces stiprumu novērtējis ar 7,8 magnitūdām. Pēc pagaidām neoficiālas informācijas bojā gājuši vismaz 40 cilvēki.

Zemestrīces epicentrs atradies Sistānas un Beludžistānas provincē 81 kilometru uz ziemeļiem no Sarāvānas pilsētas, teikts Irānas seismologu paziņojumā. Zemestrīce izraisījusies 16-18 kilometru dziļumā, tuksnešainā apvidū, kurā nav nevienas lielas pilsētas. Atbilstoši irāņu zinātnieku paziņojumam, tā arī ir spēcīgākā zemestrīce pēdējos 40 gados šajā regionā.

Atbilstoši USGS sniegtajai informācijai, pazemes grūdieni fiksēti visā Dienvidaustrumu Āzijā – no Ņūdeli Indijā līdz Ārābijas pussalas valstīm. Zemestrīces dēļ arī izsludināta evakuācija daudzos Dubajas un Bahreinas debesskrāpjos.

Jāatgādina, ka iepriekšējo reizi zemestrīce Irānā notika vēl tikai pirms nedēļas. Tās stiprums bija 6,3 magnitūdas, bet zem zemestrīces sagrautajām ēkām Hormodžas pilsētā gāja bojā 37 cilvēki.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Orbāns Kijivā mudina Zelenski piekrist pamieram

Ungārijas premjers Viktors Orbāns, kurš vakar ieradies negaidītā vizītē Kijivā, aicinājis Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski apdomāt iespēju noslēgt vienošanos par uguns pārtraukšanu ...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits